Önce yordu sonra vurdu

Dünya Kupası'nda İspanya, müthiş pas trafiğiyle yorduğu Portekiz'i Villa'nın attığı golle yıktı.

NTV Spor 29 Haziran 2010 - 23:15

Dünya Kupası'nda ikinci tur maçında İspanya ile Portekiz karşı karşıya geldi. İspanya rakibini ilk önce bol pas ile yordu, daha sonrası Villa'nın attığı golle maçtan 1-0 galip ayrıldı.

Maça hızlı başlayan İspanya, önce Torres sonrasında Villa ile kaleyi denedi ancak Portekiz kalecisi Eduardo bu pozisyonlarda gole izin vermedi. Bu dakikadan sonra Portekiz boş alanları iyi kapatırken, İspanya pas yapmaktan vazgeçmedi.

Portekiz ilk tehlikesini maçın 20. dakikasında yarattı, Tiago'nun uzaktan sert vuruşunda Casillas'tan seken topa Almeida yükseldi, ancak tecrübeli kaleci topu kornere atmayı başardı. Maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

İkinci yarıya bu kez Portekiz gol pozisyonu ile başladı. Almeida'nın ortaladığı top Puyol'a çarpıp İspanya kalesine yöneldi ancak az farkla kornere çıktı. Bu dakikadan sonra İspanya yine oyunun kontrolünü ele aldı. 62. dakikada Boğalar istediği golü buldu. İniesta, Torres'in yerine giren Llorente'yle duvar pası yaptı, aldığı topu Xavi'ye aktardı, yıldız orta saha oyuncusu topuğuyla mükemmel şekilde Villa'yı gördü, Villa'da ilk şutunda golü bulamasa da, ikinci vuruşunda topu ağlara yolladı.

Bu dakikadan sonra Portekiz iyice oyundan düştü. İspanya pas yaptı yaptı, Portekizi uyuttu. Portekiz maçtan düştükten sonra Boğalar iki kez Villa'yla gole yaklaştı ancak kaleci Eduardo bu pozisyonlarda farkın artmasını engelledi. Portekiz 89. dakikada Ricardo Costa'nın gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Ve maç 1-0 İspanya'nın üstünlüğü ile bitti.

İspanya bu maçta çok iyi bir futbol sergilemese de rakibini pasla yordu, kazanmasını bildi. Portekiz için ise maçın kırılma anı o ana kadar çok iyi bir futbol sergileyen Almeida'nın oyundan alınması oldu. O dakikadan sonra topu ilerde tutamayan Portekiz, İspanya'nın top yapmasına izin verince yenilgi kaçınılmaz oldu.

İSPANYA: 1 - PORTEKİZ: 0

Stat: Green Point
Hakemler: Hector Baldassi (Arjantin), Ricardo Casas (Arjantin), Hernan Maidana (Arjantin)
İspanya: Iker Casillas, Sergio Ramos, Gerard Pique, Carles Puyol, Joan Capdevila, Xabi Alonso (Dk. 90 Carlos Marchena), Xavi, Andres Iniesta, Sergio Busquets, Fernando Torres (Dk. 59 Fernando Llorente), David Villa (Dk.88 Pedro Rodriguez)
Portekiz: Eduardo, Bruno Alves, Ricardo Costa, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Raul Meireles, Pepe (Dk.72 Pedro Mendes), Tiago, Cristiano Ronaldo, Simao Sabrosa (Dk. 72 Liedson), Hugo Almeida (Dk. 59 Danny)
Gol: Dk. 63 David Villa (İspanya)
Sarı kartlar: Dk. 74 Xabi Alonso (İspanya), Dk. 80 Tiago (Portekiz)
Kırmızı kart: Dk. 90 Ricardo Costa (Portekiz)