Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor? 2024-2025 sezonu Şampiyonlar Ligi başlangıç tarihi (grup maçları)

Avrupa futbolunun kulüp düzeyinde en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde 1. ön eleme maçları tamamlandı. Süper Lig’de geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayan Galatasaray ise Devler Ligi’ne play-off aşmasından katılacak. Bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi’ne ikinci ön eleme turunda mücadele edecek. 2024-2025 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde format değişikliğine gidilirken 29 takım doğrudan gruplarda mücadele etmeye hak kazanırken 7 takım ise play-off’tan organizasyona atılacak. Peki Şampiyonlar Ligi maçları ne zaman başlıyor? İşte, 2024-2025 sezonu Şampiyonlar Ligi grup maçları tarihi…

Haber Merkezi - NTV Spor 21 Temmuz 2024 - 11:47

2024-2025 sezonunda birbirinden iddialı takımlar Şampiyonlar Ligi kupasını müzesine götürmek için mücadele edecek. Bundesliga’dan Borussia Dortmund, Bayern Münih, Bayer Leverkusen, Leipzig, Stuttgart gibi takımlar turnuvada mücadele edecek. İspanya’dan ise kupanın son sahibi Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Girona gibi takımlar grup aşamasında sahne alacak. Premier Lig’de ise Liverpool, Manchester City, Aston Villa Devler Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. İtalya’dan ise Juventus, Milan, Bologna, Atalanta, İnter gibi önemli kulüpler turnuvada yer alacak. Peki 2024-2025 Şampiyonlar Ligi ne zaman başlıyor? İşte, Devler Ligi heyecanının yaşanağı tarihler…

ŞAMPİYONLAR LİGİ 2024-2025 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Şampiyonlar Ligi’nde 1. ön eleme maçları tamamlanırken 2. eleme maçları 23-24 Temmuz’da başlıyor.

Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde diğer yıllardan farklı olarak toplam 36 takım grup aşamasında mücadele edecek. Devler Ligi’nde yer alacak 29 takım beli olurken geri kalan 7 takım ise play-off’tan gelecek.

Şampiyonlar Ligi'nde 2024/25 sezonunun eleme maçları 9-10 Temmuz'da başladı.

3 elemenin oynanacağı Devler Ligi'nde 20-21 Ağustos ve 27-28 Ağustos tarihlerindeki maçların ardından play-off'tan katılım hakkı elde eden takımlar belli olacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 36 takımın yer alacağı sezonun kura çekimi 29 Ağustos'ta gerçekleşecek ve ilk maçlar 17-19 Eylül tarihleri arasında oynanacak.

2025 Şampiyonlar Ligi finali ise 31 Mayıs 2025'te gerçekleşecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE KATILAN TAKIMLAR

Bayer Leverkusen - Almanya
Borussia Dortmund - Almanya
Bayern Münih - Almanya
RB Leipzig - Almanya
Stuttgart - Almanya
Real Madrid - İspanya
Barcelona - İspanya
Atletico Madrid - İspanya
Girona - İspanya
Liverpool - İngiltere
Manchester City - İngiltere
Aston Villa - İngiltere
Inter - İtalya
Atalanta - İtalya
Bologna - İtalya
Juventus - İtalya
Milan - İtalya
PSG - Fransa
Monaco - Fransa
Lille - Fransa
PSV Eindhoven - Hollanda
Feyenoord - Hollanda
Sporting Lizbon - Portekiz
Benfica - Portekiz
Celtic - İskoçya
Shakhtar Donetsk - Ukrayna
Sturm Graz - Avusturya