Sivasspor taraftarından protesto

Hakem kararlarınna tepki amacıyla meşaleli yürüyüş yapan Sivasspor taraftarı, TFF ve MHK'dan maçlarda adil yönetim istedi.

NTV Spor 12 Şubat 2011 - 14:52

Sivassporlu bir grup taraftar, hakem kararlarına tepki amacıyla meşaleli yürüyüş yaparak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulu'nu (MHK) protesto etti.

Spor Toto Süper Lig'de bugün saat 16.00'da oynanacak Sivasspor-Trabzonspor karşılaşması öncesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nda toplanan 150 civarındaki Sivasspor taraftarı, TFF ve MHK aleyhine tezahüratlar yaptı.

''Paha Biçilemez Hakemler İstiyoruz'' ve ''Çekin Kirli Ellerinizi!!!'', ''Biz TFF ve hakemlerden destek istemiyoruz, biz TFF ve hakemlerden adil yönetim istiyoruz, biz hak etmediğimiz yerde zorla kalmak istemiyoruz, Sivasspor olarak mücadele ederek kalacağız diyoruz'' yazılı siyah pankartlar taşıyan taraftarlar, TFF ve MHK'yı protesto etti.

Atatürk Anıtı önünden tezahüratlar yaparak Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanındaki alana geçen gruptakiler, burada da protestosunu sürdürdü. Grup adına basın açıklaması yapan Sivasspor Yiğido Gençlik Taraftar Grubu tribün lideri Mesut Daştan, ''Bu bir isyandır. Burada bizim yaptığımız çifte standarda ve eyyamcılığa isyandır. Açıkça söylüyoruz bizim burada isyanımız hakem hatalarına değil, hakemlerin kasıtlı kararlarınadır. Tabii ki futbolda hakem hataları olacaktır, bizler bunu bilecek ve ayırt edecek düşüncelere sahibiz, fakat son haftalarda Sivasspor'a yapılanı hata değil, kasıt olarak yorumluyoruz biz'' dedi.

Her takımın hakemlerle ilgili şikayeti olabileceğini ifade eden Daştan, şöyle konuştu: ''Sivasspor olarak bizim şikayetimiz bir taç, korner pozisyonu değil. Bizim isyanımız Gaziantepspor maçında 'gol' diye verilip de iptal edilen ve nedenini bilmediğimiz şekilde iptal edilen pozisyona. Bizim isyanımız Kayserispor maçında Kayserili futbolcunun adeta futbolcumuzun üzerine çıkarak attığı goledir. Bizim isyanımız Fenerbahçe ile oynadığımız maçın ikinci yarısında Fenerbahçeli bir futbolcunun, takımımızın futbolcusuna yumrukla vurması ve bunun hakemin gözünün önünde olmasınadır. Bizim isyanımız sezon başında Bursaspor maçında yapılan hatalaradır. Bizim isyanımız bir hafta önce yine aynı şekilde Bursaspor maçında nedenini hiç anlamadığımız bir şekilde sürekli hakemin kasıtlı kararlarına ve hiç kimsenin yorumlayamadığı kasıtlı kararlaradır. Biz Sivasspor taraftarı olarak diyoruz ki, MHK'ya, federasyona ve hakemlere sesleniyoruz, yeter artık, Sivas'ımızın ve Sivassporumuzun üzerinden ellerinizi çekin, biliniz ki Sivasspor yalnız değildir, 7 milyon Sivaslınındır. 7 milyon Sivaslının vebalını, yükünü kimse çekemez ve herkes altında kalır.''

Daştan'ın konuşmasının ardından çeşitli tezahüratlarda bulunan taraftarlar, İnönü Bulvarı-İstasyon Caddesi güzergahına doğru yürüyüşe geçti.

Yola inerek trafiği kesen grup, maytaplar patlatıp meşaleler yakarak 50. Yıl Kavşağına kadar yürüdü. Grubun yaktığı meşaleler nedeniyle İstasyon Caddesinde yoğun duman oluştu. Grup daha sonra, caddede trafik akışını sağlamak isteyen polisin uyarısıyla kaldırıma çıktı. Polis, Trabzonspor takımının kamp yaptığı otelin önünden geçen grubun takım otobüsüne ve otele yaklaşmaması için çaba gösterdi. Polis ekiplerinin uyarısı sonucu otelin karşısındaki kaldırıma geçen gruptakiler, Sivasspor lehine ve Trabzonspor aleyhine tezahüratlar yaptı.

Taraftarlar, bir dönem Sivasspor forması giyen Sezer Badur'un otelde kaldığı odanın penceresinden kendilerine baktığını görünce, eski oyuncularına da tezahüratlarla tepki gösterdi.

Gruptakiler, daha sonra çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında 4 Eylül Stadyumu'na kadar yürüdü.