Son karar Thomas Tuchel: "En güçlü aday"

İngiltere Futbol Federasyonu, milli takım teknik direktörlüğü için Thomas Tuchel'le görüşüyor. Alman çalıştırıcının teknik direktörlük görevi için en ciddi aday olduğu belirtildi.

Haber Merkezi - NTV Spor 15 Ekim 2024 - 14:34

EURO 2024'ün ardından Gareth Southgate'le yollarını ayıran İngiltere'de yeni teknik direktör kısa süre içinde belli olabilir.

Sky Sports'ta yer alan haberde İngiltere Federasyonu'nun son olarak Bayern Münih'i çalıştıran 'le görüştüğü ve Tuchel'in bu görev için en güçlü aday olduğu belirtildi.

Tuchel, Bayern Münih'teki görevinden geçtiğimiz sezonun sonunda ayrılmıştı.

BİRÇOK İSİM GÜNDEME GELDİ

Gareth Southgate'in ayrılığının ardından için Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Graham Potter ve Eddie Howe'un isimleri gündeme geldi.

İngiltere Futbol Federasyonu'nundan yapılan açıklamada yeni teknik direktör için yıl sonuna kadar karar verileceği ve geçici olarak U21 takımını çalıştıran Lee Carsley'nin görevi devrealacağı ifade edildi.

Tuchel'in şu anda İngiltere için en güçlü aday olduğu ve anlaşmaların olumlu ilerlemesi halinde kısa süre içinde resmi açıklamanın yapılacağı kaydedildi.

Thomas Tuchel, göreve gelmesi halinde Sven-Goran Eriksson ve Fabio Capello'nun ardından İngiltere Milli Takımı'nı çalıştıran üçüncü yabancı teknik direktör olacak.

GARETH SOUTHGATE DÖNEMİ

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finalde İspanya'ya mağlup olan İngiltere'de Gareth Southgate bu maçın ardından istifa etti.

8 yıl İngiltere Milli Takımı'nı çalıştıran Southgate, 2 kez Avrupa Şampiyonası'nda final oynarken Dünya Kupası'nda yarı finalin ötesine gidemedi.