Sterling'in ailesine silahlı soygun! Turnuvaya devam edebilecek mi?

İngiltere Milli Takımı futbolcularından Raheem Sterling, evine silahlı saldırgan girmesi nedeniyle Katar'dan ayrıldı.

NTV Spor 05 Aralık 2022 - 17:59

2022 'nda çeyrek finale yükselen 'nin 27 yaşındaki yıldız oyuncusu, ailesi evdeyken evine giren silahlı saldırganlar nedeniyle milli takım kampından ayrılarak başkent Londra'ya gitti.

Olayı doğrulayan teknik direktör Gareth Southgate, 3-0 kazandıkları Senegal maçının ardından yaptığı açıklamada, " bazen en önemli şey değildir ve aile her şeyden önce gelir. Ona alan vermek istiyoruz, birkaç gün içinde neler olacağını göreceğiz." diye konuştu.

İngiliz basınına, olayın cumartesi meydana geldiği ve 'in 3 çocuğunun evde olduğu yansıdı.

İngiltere, çeyrek finalde 10 Aralık Cumartesi günü Fransa ile karşılaşacak.

Sterling, Arsenalli Ben White'ın ardından kişisel nedenlerle İngiltere'ye dönen ikinci futbolcu oldu.

- Polisten soruşturma açıklaması

Surrey Polisi, soygun sırasında evde kimsenin olmadığını ve herhangi bir şiddet tehdidinin söz konusu olmadığını söyledi.

Polis yaptığı açıklamada, "Şu anda Oxshott, Leatherhead'deki bir adreste meydana gelen bir hırsızlık raporunu araştırıyoruz.

3 Aralık Cumartesi günü saat 21.00'den hemen önce mülk sakinleri eve geldiklerinde ve mücevherler ve saatler de dahil olmak üzere bir dizi eşyanın çalındığını fark ettikten sonra polisle temasa geçildi. Soruşturma devam ediyor." denildi.

Sterling'in bir sözcüsü ise yıldız futbolcunun üzücü haberle sarsıldığını ve hırsızlığın ailesi evdeyken silahlı kişiler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

İki yıl önce, Kasım 2018'de Sterling'in Cheshire'deki evine zorla girme girişimi de dahil olmak üzere İngiltere'nin kuzeybatısındaki bir dizi evi hedef alan üç hırsız hapse atıldı.

Hırsızlar tarafından çalınan eşyaların değerinin yaklaşık 300 bin pound olduğu ifade ediliyor.