Süper Lig ertelenen 3. hafta maçları ne zaman oynanacak? Süper Lig’de hangi maçlar ertelendi, neden?

Trendyol Süper Lig’de 3. hafta programı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyurulmuştu. Yapılan yeni açıklamada bazı karşılaşmaların ertelendiği duyuruldu. Beşiktaş 3. haftayı bay geçerken yeni hafta Fenerbahçe ve Alanyaspor arasında oynanacak mücadeleyle başlayacak. Galatasaray, Trabzonspor ve Başakşehir gibi takımlarımızın Avrupa kupalarında play-off oynayacak olması sebebiyle maçlar ertelendi. Peki Süper Lig’de ertelenen maçlar ne zaman oynanacak? İşte, TFF’den yapılan açıklamanın detayları…

Haber Merkezi - NTV Spor 17 Ağustos 2024 - 12:33

2024-2025 sezonunda heyecan 2 . hafta karşılaşmalarıyla devam ederken Türkiye, Federasyonu 3. haftada oynanması planlanan ve ertelenen karşılaşmaları duyurdu. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi play-off maçında Youngs Boys, Beşiktaş ise Avrupa Ligi play-off’unda Lugano takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Avrupa Ligi’ne veda eden Trabzonspor’un rakibi ise Konferans Ligi’nde St. Gallen olurken Başakşehir ise St.Patrick's takımıyla karşılaşacak. Peki Süper Lig maçları neden ertelendi? İşte, ertelenen maçlar…

OYNANACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ertelenen karşılaşmaların tam tarihlerinin ilerleyen günlerde duyurulacağı paylaşıldı.

Ertelenen maçlar 17,18,19, 24, 25, 26 Eylül tarihlerinde oynaacak.

3. hafta oynanacak Galatasaray, Başakşehir ve Trabzonspor maçları ertelendi. Beşiktaş, daha önce açıklanan fikstüre göre 3. haftayı bay geçti.

NİHAİ PROGRAM SONRA İLAN EDİLECEK

’den yapılan yazılı açıklamada;

"Bu sezon ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden kulüplerimizden Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu, Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu, Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Lig Aşaması, Trabzonspor ve RAMS Başakşehir FK kulüplerimiz ise UEFA Konferans Ligi Play-Off Turu'nda mücadele etmektedir.

Play-off müsabakaları, Avrupa kupalarında lig aşamasına kalmadan önceki son aşama olması sebebiyle özellikle ülke puanı açısından oldukça önemlidir. Bu sebeple, play-off aşamasında maç yapacak olan kulüplerimiz ile yapılan istişareler sonucunda, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında oynanması gereken Galatasaray - Gaziantep FK, Trabzonspor - Bellona Kayserispor ve Samsunspor - RAMS Başakşehir FK müsabakaları federasyonumuz tarafından ertelenmiştir. UEFA Avrupa Ligi Play-Off müsabakası oynayacak olan Beşiktaş kulübümüz ise fikstür gereği 3. haftayı bay geçmektedir.

Ertelenen Galatasaray - Gaziantep FK müsabakası 24, 25, 26 Eylül tarihlerinden birinde, Trabzonspor - Bellona Kayserispor ve Samsunspor - RAMS Başakşehir FK müsabakaları ise 17, 18 veya 19 Eylül tarihlerinde oynanacaktır. Nihai program daha sonra ilan edilecektir.

Avrupa kupalarında mücadele eden kulüplerimize başarılar dileriz."