Takım sahibi açıkladı: Yeni takımıyla çıkacağı ilk maçın tarihi belli oldu

Inter Miami'nin sahibi Jorge Mas, 21 Temmuz'da Cruz Azul'la oynayacakları maçta Lionel Messi'nin forma giymesini planladıklarını söyledi.

Haber Merkezi - NTV Spor 20 Haziran 2023 - 15:48

Paris Saint Germain'le sözleşmesi sona erdikten sonra ekibi Inter Miami'ye imza atan Lionel Messi yeni takımıyla ilk maçına çıkmaya hazırlanyor.

Inter Miami'nin sahibi Jorge Mas, lige verilecek arada düzenlenecek turnuvada Lionel Messi'nin ilk maçına çıkmasını planladıklarını söyledi. Bu turnuvada 21 Temmuz'da Inter Miami, Cruz Azul'la karşılaşacak.

Mas, "2022 Dünya Kupası için Doha'ya gitmeden önce Messi Miami'de antrenman yapıyordu ve burada kaldığı sürede neler yaşanabileceğini görüdk. Messi'yi takıma dahil edebilmek için ligde herhangi bir kural değişikliği yapmadık." dedi.

Arjantinli yıldızın lige büyük bir katkı sağlayacağını belirten Mas, "ABD'de spor hakkında konuştuğumuzda artık Messi'den önce ve sonra olarak adlandıracağız. Dünyanın en iyi oyuncusunun burada olması hem ligimiz hem de ABD'deki ekosistemi için çok önemli bir şey. Messi buraya kupalar kazanmak ve başarı elde etmek için geldi." açıklamasında bulundu.

MLS'te ne değişti?

Değişen kurallarla birlikte MLS'te 15-16 Temmuz'da oynanacak normal sezon maçlarının ardından lige ara verilecek.

Sezon başında yapılan açıklamaya göre lige verilecek arada özel bir turnuvanın düzenleneceği belirtilmişti. MLS ve Meksika Ligi ekiplerinin yer alacağı turnuvada Inter Miami, Cruz Azul ve Atlanta United'la birlikte Güney 3 Grubu'nda yer alıyor.

Biletler birkaç saatte tükendi

Lionel Messi'nin transferinin resmiyet kazanmasının ardından Inter Miami'nin bu sezon oynayacağı tüm maçların biletleri tükendi.

İspanyol basınında yer alan haberlerde Inter Miami'nin bu sezon kalan maçlarının tamamının biletlerinin tükendiği ifade edilirken bilet fiyatlarının 800 dolar ile 3 bin 500 dolar arasında değişiklik gösterdiği belirtildi.