"TFF takımların önünü açmalı"

Galatasaray yöneticisi Sedat Doğan, NTV Spor’a konuştu. Doğan, TFF’nin yabancı kuralında takımların önünü açması gerektiğini savundu. Doğan ayrıca, Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon TT Arena’da oynama isteği hakkında duruşlarının net olduğunu belirtti.

NTV Spor 02 Temmuz 2013 - 23:53

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Doğan NTV Spor muhabiri Evren Göz'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray yönetimi, iki yıl önce Sedat Doğan'ın AB statüsündeki oyunculara serbestlik tanınması ile ilgili projesini masaya yatırmıştı. Başkan Ünal Aysal projeyi onayladı ancak o dönem şike konusudaki kritik süreçten ötürü konuyu TFF'ye taşımadı.

"BİZ BAŞINDAN BERİ KARŞIYIZ"
Sedat Doğan, geçtiğimiz yıl yabancı kuralı ile ilgili herhangi bir gündem oluşmadığını belirterek, "Galatasaray'ın duruşunda herhangi bir yalpalanmaz olmaz. Biz bu konuya başından beri karşıyız. Başkan Aysal da hep bunu söyledi. Bugün biz bir açılım getiriyoruz, 28 ülkeden bahsediyoruz. Üstelik konunun sadece futbol ile alakası da yok, bu bir vicdan özgürlüğüdür" diye konuştu.

TFF'nin konu hakkındaki tavrının karar değil tespit olacağını belirten Doğan, "Vatandaşlık kanununda Türk'ün tarifini kendi başına yapamıyorsan bu da aynı şeydir. Bir Türk ile Belçikalı'yı ayırt edemezsin. Lisans için başvuru geldiğinde oyuncular Türk olarak tescil edilmeli. Yani TFF'nin yönetim kurulu ile ilgili bir karar değil, konu hukuktur" dedi.

TFF'nin Galaatasaray ve Süper Lig kulüplerinin beklentisini karşılamaması durumunda konuyu Avrupa Adalet Divanı'na taşıyacaklarını belirten Sedat Doğan, "Drogba gibi dünya çapında bir ismin eşitlik için başvuru yapması sanırım ses getirir, ülkeler arasında yapılmış anlaşmalar var. Bu, verilmiş bir hak ve engellenemez" şeklinde ifadeler kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN TT ARENA TEKLİFİ ŞIK OLMAZ
Beşiktaş'ın önümüzdeki sezon Türk Telekom Arena'da oynama isteğine daha önce olumsuz yanıt verdiklerini ancak şu an kendilerine gelen resmi bir teklif olmadığını belirten Sedat Doğan, "Beşiktaş'ın tüm bu sürecin ardından bize yeni bir teklifle gelmesi şık olmaz. Bizim TT Arena'da profesyonellerimiz çalışıyor, orada GS Store var ve tüm kulüp TT Arena'dan yönetiliyor. Stadımıza gelecek herhangi bir zararı nasıl karşılayacağız? Bu konuda tavrımız net. Şu an için Beşiktaş'tan gelen herhangi bir teklif yok. Kasımpaşa'nın stadı ve Olimpiyat stadı var, bu konu hakkında tavrımız hiç değişmedi" şeklinde görüş belirtti.