"Türk futbolcusu iyi olursa..."

Nihat Kahveci, Antalya'da NTV Spor'dan Nebil Evren'in sorularını yanıtladı. Yabancı sınırlamasıyla ilgili konuşan Kahveci, "Türk futbolcusu iyi olursa, yabancı serbest olsun" dedi.

NTV Spor 22 Nisan 2014 - 15:23

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, "Türk futbolcusu kişisel olarak çok iyi ancak bunu takım halinde sahaya yansıtamıyoruz" dedi. NTV Spor'a konuk olan Kahveci, La Liga'dan Türk futboluna, Arda Turan'dan yabancı sınırlamasına dair açıklamalarda bulundu.

İspanya'nın futbolda neden başarılı olduğunu Türkiye'de anlatmak istiyorun diyen Nihat Kahveci, "İspanya'nın başarısı yetenekli futbolcuları bir takım haline getirmekten geçiyor. Bizde de çok kaliteli futbolcular ve genç yetenekler var ancak biz onlarını biraraya getirmekte başarılı olamıyoruz" dedi.

"ARDA GÜZEL BİR ÖRNEK"
Arda'nın Atletico Madrid'den daha iyi bir takıma gideceğini düşünmüyorum diyen Nihat, "Kendini geliştiren bir Arda Turan izliyoruz. Arda Türk futbolu için güzel bir örnek" dedi.

"İYİ OLAN HER TAKIMDA OYNAR"
Kahveci, "İyi olan futbolcu her yerde her takımda oynar. Biz iyi futbolcular yetiştirdiğimiz sürece, istediğimiz kadar yabancı getirelim teknik direktör iyi olanı oynatır. Son zamanlarda yıldız futbolcu çıkartamıyoruz. Türk futbolcusu iyi olursa yabancı serbest olsun zaten o zaman kimse almaz" şeklinde konuştu.