Türkiye gruptan nasıl lider çıkar? İşte milli takımın tüm liderlik ihtimalleri

EURO 2024 Elemeleri D Grubu son maçında salı akşamı Galler deplasmanına çıkacak olan Türkiye A Milli Futbol Takımı liderlik hesapları yapıyor. Peki milli takımımız grubunu nasıl lider tamamlar? İşte tüm olasılıklar...

Haber Merkezi - NTV Spor 19 Kasım 2023 - 10:39

Grupta oynadığı son 2 maçta Hırvatistan'ı deplasmanda, Letonya'yı ise 'ye mağlup ederek liderlik için büyük avantaj yakalayan A Milli Takımı, son maçında Galler karşısına çıkıyor.

21 Kasım Salı günü TSİ 22:45'te oynanacak maç öncesi gruptan lider çıkma hesapları yapıyor. İşte milli takımın grubundan lider çıkması için tüm ihtimaller...

GALLER KAZANIP HIRVATİSTAN MAÇINI BEKLEMEK ZORUNDA

Dün oynanan Ermenistan-Galler maçı 1-1 sona erince Galler'in grubu lider bitirme şansı kalmadı. Hırvatistan ise yine dün oynanan maçta Letonya'yı deplasmanda 2-0'la geçti ve grup ikinciliğini sürdürdü.

⚽️👉FUTBOL HABERLERİ

Öte yandan Galler'in grup ikinciliği için şansı sürüyor. Galler, Türkiye'yi konuk edeceği maçta milli takımımızı mağlup edip Hırvatistan'ın kazanamamasını durumunda bileti alacak. (Galler'in ikili averajda Hırvatistan'a üstünlüğü bulunuyor.)

HIRVATİSTAN KAZANAMAZSA TÜRKİYE'NİN ELİNE BAKACAK

Hırvatistan ise grup ikinciliği için galibiyet yetecek. Hırvatlar sahasında Ermenistan'a puan kaybetmesi halinde Türkiye'nin Galler'den puan almasını bekleyecek.

Hırvatistan'ın kazanıp Türkiye'nin yenilmesi durumunda ise 'Damalılar' grubunu lider tamamlayacak.

GRUPTAN NASIL LİDER ÇIKAR?

A Milli Futbol Takımı'na grup liderliği için beraberlik yetiyor. Türkiye, Galler'e yenilmesi halinde liderlik için Hırvatistan'ın puan kaybetmesini bekleyecek.

İşte Türkiye'nin yer aldığı D grubunda puan durumu:

1- Türkiye: 7 maç, 16 puan
2- Hırvatistan: 7 maç, 13 puan
3- Galler: 7 maç, 11 puan
4- Ermenistan: 7 maç, 8 puan
5- Letonya: 8 maç, 3 puan