Türkiye’nin rakibi kim olacak? Türkiye, Hollanda maçını kazanırsa yarı finalde kimle oynayacak, hangi takımla eşleşecek?

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 4 takım arasına kalmayı hedefleyen Türkiye, yarı finalde Hollanda ile karşılaşıyor. EURO 2024’te çeyrek final etabında 3 maç tamamlanırken gözler Türkiye’nin rakibine çevrildi. 14 Haziran’da başlayan şampiyona 14 Temmuz’da oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek. İspanya - Almanya maçında kazanan İspanya olurken son 4 takım arasında yerini aldı. Portekiz ise Slovenya karşısında kaybederek turnuvaya veda etti. Türkiye'nin muhtemel rakibi belli oldu. Peki Türkiye Hollanda maçını kazanırsa kiminle eşleşecek? Türkiye, Hollanda’yı elerse rakibi kim olacak? İşte, eşleşmelerde son durum

Haber Merkezi - NTV Spor 06 Temmuz 2024 - 20:37
Haber Oluşturma: 06.07.2024 - 20:37 1.Güncelleme: 06.07.2024 - 20:37 2.Güncelleme: 06.07.2024 - 21:41

’te 8 takım yarı final bileti için mücadele ediyor.. Turnuvanın en dikkat çeken eşleşmesi İspanya - Almanya karşılaşması olurken diğer tarafta ise Portekiz ve Fransa kozlarını paylaştı. İspanya ve Portekiz adını yarı finale yazdırdı. Grup aşamasında beklentlerin uzağında kalan İngiltere ise İsviçre karşısında galibiyet arayacak. A Milli Takım ise çeyrek finalde Hollanda ile eşleşti. EURO 2024’te final yolculuğunda yarı final eşleşmeleri belli oldu. yarı final maçları 9-10 Temmuz’da oynanacak. Peki , Hollanda’yı elerse rakibi kim olacak? Türkiye kazanırsa yarı finalde kiminle oynayacak? İşte, merak edilen sorunun cevabı…

TÜRKİYE HOLLANDA’YI ELERSE RAKİBİ KİM OLACAK?

Avrupa Şampiyonası’nda yarı final eşleşmeleri netlik kazandı. A Milli Takım, Holllanda karşısında kazanması durumunda son 4 takım arasında yer alacak.

Türkiye, Hollanda karşısında kazanması durumunda yarı finalde İngiltere ile karşılaşacak. İngiltere İsviçre karşısında penaltı atışlarını 5-3 kazanarak yarı finale yükseldi.

A MİLLİ TAKIM 15. KEZ HOLLANDA İLE KARŞILAŞACAK

Ay-yıldızlı temslcimiz tarihinde 15 kez Hollanda ile karşılaşmaya hazırlanıyor. İki ülke A milli takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Türkiye'nin Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 14 karşılaşmadan 4'ünü Türkiye, 6'sını Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

EURO 2024 MAÇ PROGRAMI

Yarı final maçları: 9-10 Temmuz

Final: 14 Temmuz