"Yıldız transferler yapacağız”

Galatasaray'da 23 Mayıs'taki seçimde başkan adayı olan mevcut Başkan Yardımcısı Dursun Özbek NTV Spor’dan Evren Göz'ün sorularını yanıtladı.

NTV Spor 14 Mayıs 2015 - 16:03

23 Mayıs'ta yeni başkanını seçecek Galatasaray'da adaylardan biri olan Dursun Özbek, NTV Spor'a konuştu. Halen Başkan Yardımcılğı görevini de yürüten Özbek, Evren Göz'ün sorularını yanıtladı.

Açıklamalarını Video Galeri'de izleyebileceğiniz Özbek'in sözlerinin satırbaşları ise şöyle...

Galatasaray'ın mali durumuyla ilgili açıklamalar yapan Dursun Özbek, "Galatasaray, 400 milyon dolar hacmi olan bir holding. Spor kulubü derneği var fakat altında iştirakleri olan anonim şirketler var. Bunların herbirisi milyon dolarlarla ölçülebilecek hacimdeki kurumlar. Böyle bir holdingin borcu olmaması diye bir şey söz konusu değil. Bu borcun bu kadar endişe edilmemesi gereken bir borç olmadığını gördük. 7 aydan beri kulübü yönetiyoruz, başarımız ortada. Bu yönetilemez bir şey olsaydı; Galatasaray'daki bugünkü başarı gelmezdi. Galatasaray harcadığından daha fazla kazanan bir kulüp olacaktır" dedi.

Galatasaray'a UEFA'dan ceza gelmediğini ve gelmeyeceğini vurgulayan Özbek, "Malesef sporun içindeki borçlanma, bazen getirileri aşıyor. UEFA kriterlerini aşan pozisyon alıyor. Galatasaray bunun farkında; çünkü UEFA tarafından izlemedeydik. Galatasaray yönetimine bundan sonraki gelecek yönetimler de bunu kompanse edeceklerdir yani UEFA kriterlerine uygun hale getireceklerdir. Dolayısıyla ben Galatasaray'ın önümüzdeki dönemlerde UEFA kupalarına katılmama riski olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullandı. 

Mecidiyeköy'de inşaatı devam eden Ali Sami Yen Oteli'nin güzel olacağını kaydeden Özbek, "Şimdi kaba inşaatı yapılıyor. Yavaş yavaş da yükseliyor. Galaltasaray'a yaklaşık 5 milyon dolar fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

IBRAHIMOVIC'E TEKLİF YOK
Zlatan Ibrahimovic'in Galatasaray'a transfer iddialarına da açıklık getiren Galatasaray başkan adayı şöyle devam etti, "Taraftarımıza, maçlarımızı seyretmeye gelen kişilere çok daha keyif veren ve doyurucu bir futbol oynayacak bir takım yaratmak zorundayız. Galatasaray'ın misyonu bu. Biz de bu sezon yine transferlerimizi yapacağız. Fakat İbrahimovic ile ilgili söylenenler bana ait değil. Galatasaray kulübünün prestiji ve Avrupa ile dünyadaki tanınırlılığı söz konusu olduğu için Ibrahimovic'in de Galatasaray'a gelme isteği olabilir. Bu da normaldir; çünkü yıldız futbolcuların Türkiye'deki uğrak yeri Galatasaray'dır. O da bunu değerlendirecektir."

"HAMZAOĞLU İLE DEVAM EDECEĞİZ"
Wesley Sneijder ve Hamza Hamzaoğlu'na da değinen Özbek, "Sneijder, şu anda takımımızdaki önemli oyuncularımızdan bir tanesi. Bu sezon en büyük verimini veriyor. Elbette her yönetim ve her gelen kişi Sneijder'ın takımda olmasını ister" derken; seçilmesi durumunda Hamza Hamzaoğlu'yla gelecek sezon da çalışacaklarını yineledi. Özbek,
"Hamzaoğlu ile sözleşme bazında yeni bir anlaşma olmadı; fakat Hamza bizim bağrımızdan çıkmış, bize hizmet etmiş bir evladımız. Çok eskiden beri kendisini tanıyorum. Bu sezon netice ne olursa olsun önümüzdeki sezon Hamza ile devam edeceğiz" açıklamalarını yaptı. 

"PRANDELLI İLE ANLAŞTIK"
Galatasaray'ın davalık olduğu eski teknik direktörü Cesare Prandelli ile 3 milyon Euro karşılığında anlaştıklarını söyleyen Dursun Özbek, "Prandelli ile CAS'ta bir davamız var. Kendisi ile İtalya'da görüştüm, uzlaşmayı aradım. Bir yerde buluştuk. Galatasaray kulübünün menfaatine olacak bir buluşmaydı. Kendisine bu miktarı ödeyeceğiz ve CAS'taki davayı geri alacaklar" dedi. 

Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'a yönetiminde yer almaları teklifini yaptığını söyleyen Özbek, "Galatasaray'a fayda üretecek Ali Dürüst ve Abdurrahim gibi değerli kişilerin, yönetimlerin dışında kalmasını arzu etmeyiz; ama neticede kişisel karardır. Ben teklif ettim kendilerine ama kendi kararlarıdır. Bir yere kadar ısrar edersiniz, bir yerden sonra ısrar etmek mümkün değil. Galatasaray'da bütünlüğü sağlamak bölünmüşlüğü gidermek gibi bir misyonum var. Galatasaray'a hizmet eden, hizmet edecek hangi kişi kurum ve kuruluş varsa onlarla beraberim. Misyonum bu bölünmüşlüğü ortadan kaldırmak, bu kurumları tek bir amaç çerçevesinde toplamak üzere geliyorum" diye sözlerini bitirdi.