Zamalek'ten Mohamed için şikayet açıklaması

Mısırlı forvet Mostafa Mohamed'in eski takımı Zamalek, Galatasaray'ı oyuncunun transferi için gereken ödemeleri geciktirdiği iddiasıyla şikayet etmeye hazırlanıyor.

NTV Spor 18 Temmuz 2022 - 18:10
Haber Oluşturma: 18.07.2022 - 18:10 1.Güncelleme: 18.07.2022 - 18:37
Mısır kulübü 'de eski futbolcuları Mostafa Mohamed'in ödemeleri için hareketli günler yaşanıyor.

Mısır'ın en yaygın gazetelerinden olan El-Ahram'da yer alan habere göre; geçtiğimiz Aralık ayında tarafından kalıcı olarak edilen Mostafa Mohamed'in ödemelerinin geciktirdiği iddiasıyla Zamalek'in FIFA'ya şikayet götürmeye hazırlandığı belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Zamalek'in internet sitesine açıklamalarda bulunan direktörü Amir Mortada; "Galatasaray 4 milyon dolarlık bonservis bedelini geç gönderdi ve bunun yanında 200 bin dolar da eksik gönderdi. Sözleşme detayları üzerine avukatlarımızla birlikte çalışacağız. Sonuç olarak sözleşmeye göre anlaşmanın gecikmesinden doğan 500 bin dolar tazminat hakkımız var. Kulübün haklarını korumak için yasal işlemleri başlatacağız." sözlerini sarf etti.
 

Mohamed'in transfer sürecinde yaşananlar


24 yaşındaki Mostafa Mohamed ilk olarak; Ocak 2021'de 1.5 yıllığına kiralanmıştı. Geçtiğimiz sene sonunda Galatasaray 4 milyon dolarlık opsiyonu kullanarak oyuncuyu kalıcı olarak kadrosuna katmıştı.
 
FIFA kurallarına göre oyuncuyu satın alma durumunda yetiştirici kulübe yüzde 5'lik bir pay ödeniyor. Galatasaray, yetiştirici kulübe payını ve Zamalek'e ödemesi gereken yüzde 95'in karşılığı olan 3.8 milyon doların ödemesini tamamladı.
 
Sarı-Kırmızılılar FIFA kurallarına göre ödemeyi tamamladığı için herhangi bir cezai durum bulunmuyor.

Mısırlı milli forvetin Galatasaray ile 2025 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Mohamed, geçtiğimiz sezon Sarı-Kırmızılılar ile çıktığı 40 maçta 8 gol ve 5 asistlik katkı sağladı.