Zirveye ortak olacak: Tottenham'dan Harry Kane'e dev sözleşme

Tottenham, kontratının son yılına giren Harry Kane'in takımda kalmak istemesi halinde haftalık 400 bin sterlin ödemeye hazır.

Haber Merkezi - NTV Spor 11 Temmuz 2023 - 17:10
Haber Oluşturma: 11.07.2023 - 17:10 1.Güncelleme: 11.07.2023 - 17:52

takımlarından 'ın yıldızı 'in yeni sezonda hangi takımda forma giyeceği henüz netleşmiş değil.

Tottenham'la kontratının son yılına giren yıldız oyuncuyla Premier Lig'den Manchester United ve Bundesliga'dan Bayern Münih ilgileniyor.

Kuzey Londra ekibi ise golcüsünü kulüpte tutmak isterken Kane, takımda kalmaya karar vermesi halinde dev bir kontrata sahip olabilir.

Zirveye ortak olacak

Telegraph'ta yer alan haberde Tottenham'ın Harry Kane'e takımda kalmaya karar verdiği takdirde haftalık 400 bin sterlin önereceği belirtildi.

Kane, bu kontrata imza etmesi halinde Kevin De Bruyne'le birlikte ligin en çok kazanan isimlerinden olacak.

Geride kalan sezonda Kevin De Bruyne ligin en çok kazanan ismi olurken Erling Haaland 375 bin sterlinle ikinci, Mohamed Salah 350 bin sterlinle üçüncü sırada yer alıyordu.

"Tek bildiğim şey bu takımın bir parçası olduğu"

Tottenham'ın yeni teknik direktörü Ange Postecoglou ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada görevi kabul etmeden önce kulüp başkanı Daniel Levy'den Kane'in transferiyle ilgili herhangi bir güvence almadığını söyledi.

Postecoglou açıklamasında, "Herhangi bir güvence almadım. Şu anda bildiğim tek şey, Harry'nin bu takımın bir parçası olduğu ve antrenmanlara geri döneceği. Takımla birlikte antrenmanlara başlayacak. Varsayımlar üzerinden konuşmayacağım çünkü o zaman savruluyorsunuz. Benim isteğim Harry'yle konuşmak ve ona kendi fikirlerimi anlatmak." ifadelerini kullandı.

Premier Lig rekoruna yaklaşıyor

Altyapısından yetiştiği Tottenham'da uzun yıllardır forma giyen Harry Kane, Alan Shearer'a ait rekora bu sezon bir adım daha yaklaştı.

Kane, şu ana kadar Premier Lig'de 213 kez ağları havalandırırken 48 gol daha atması halinde rekorun yeni sahibi olacak.

29 yaşındaki forvet, daha önce Leyton Orient, Norwich City, Milwall ve Leicester City'de kiralık olarak forma giymişti.