2024 Sandık görevlisi yerleri belli oldu mu, nereden sorgulanır? Yerel seçim sandık görevlisi ücreti ne kadar? YSK seçim görevi sorgulama

Yerel seçimlerde YSK tarafından belirlenen kamu çalışanları, sandıklarda görevli olacak. Seçim sürecinin sağlıklı işlemesi, kimlik kontrolü, pusula ve mühür teslim edilmesi gibi görevlerde bulunan sandık görevlilerinin alacağı ücretler ve görev yerleri merak ediliyor. Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanacak seçim görevlilerinin dışında siyasi partiler kendi görevlilerini belirleyebilecek. 31 Mart yerel seçimlerinde il ve ilçe belediye başkanları seçilecek. Peki Sandık görevleri açıklandı mı? 2024 Sandık görevlisi ücreti ne kadar? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 01 Mart 2024 - 16:18
Haber Oluşturma: 01.03.2024 - 16:18 1.Güncelleme: 01.03.2024 - 12:47 2.Güncelleme: 01.03.2024 - 16:18

Seçimlerde görev alacak sandık görevlileri, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirleniyor. 31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlerde belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtar belirlenecek. Mart ayının gelmesiyle beraber seçim dönemlerinde sandık görevlisi olarak atanan memurlar merak ediliyor. Seçimlerde iki farklı sandık görevlisi bulunacak. Kamu kurumlarında çalışan sandık görevlilerinin yanı sıra siyasi partiler, kendi belirlediği sandık görevlisiyle seçim sürecini takip edebilecek. Peki Sandık görevlisi yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, 2024 yılında yerel seçimlerde görev yapacakların alacağı ücretler…

2024 AÇIKLANDI MI?

31 Mart’ta düzenlenecek yerel seçimlerde görev alacak seçim görevlileri henüz belli olmadı.

Seçim görevlileri açıklandıktan sonra sandık kurulu başkanı, sandık görevlisi, bina sorumlusu olanların görev yapacakları okullar, sandık yeri, sandık numarası şeklinde belli olacak.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından en geç Mart ayının ikinci haftası sandık görevlilerinin belirlenmesi bekleniyor.

2024 SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sandık görevlisi ücretleri memur maaşı katsayısına göre hesaplanmaktadır. Bu sebeple yeni yılda yapılan memur maaşı zammıyla birlikte sandık görevlisi ücretleri değişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 yılının ilk yarısında uygulanacak memur maaş katsayılarına dair Genelgeyi yayımladı. Aylık katsayı 0,76087 oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde Sandık Kurulu Başkanı olarak görev yapanlar 2.947 TL, Sandık görevlisi olarak çalışacaklar 2.088 TL ve partili üyeler 1.044 TL ödeme alacak. Ayrıca seçimlerde bina sorumluları görevli ücretleri 2.936 TL olarak belirlendi.

SANDIK GÖREVLİSİ YERLERİ SORGULAMA

Sandık görevlisi yerleri, Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi internet sayfası üzerinden sorgulanabilecek. Henüz Sandık görev yerleri belli olmadığından erişim ekranı açılmadı.