Açıklandı: YKS 2024 sınav sonuçları sorgulama ekranı! YKS AYT,TYT ve YDT puan görüntüleme

Açıklandı: YKS 2024 sınav sonuçları sorgulama ekranı! YKS AYT,TYT ve YDT puan görüntülemeSon dakika üniversite sınav sonuçları internet üzerinden erişime açıldı. ÖSYM’den konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte katıldıkları oturumlardan elde ettikleri puanları görüntüleyebilecek. YKS sınav sonucu basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Sorgulama ekranında ilgili oturumların doğru-yanlış cevap sayısı, toplam puan ve yerleştirme puanları yer alacak. Peki YKS sınav sonuçları açıklandı mı? 2024 YKS sınav sonuçları nasıl sorgulanır? İşte YKS sınav sonucu sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 16 Temmuz 2024 - 07:33
Haber Oluşturma: 16.07.2024 - 07:33 1.Güncelleme: 12.07.2024 - 09:08 2.Güncelleme: 15.07.2024 - 10:03 3.Güncelleme: 16.07.2024 - 07:56

17-18 Haziran’da düzenlenen sınavın tamamlanmasının ardından yaklaşık üç hafta geçerken heyecanlı bekleyiş maratonu devam ediyor. YKS sınav sonuçları ekranında adayların katıldıkları oturumlardan elde ettikleri puanlar, başarı sıralamaları ve sınavdaki doğru - yanlış cevap sayıları yer alacak. Üniversite sınav sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmiyor. ÖSYM’den duyuru geldikten sonra adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle beraber sınav sonuçlarına erişim sağlayabiliyor. YKS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar için tercih maratonu başlayacak. Adaylar başarılı sıralamaları, puanları ve üniversitelerin kontenjanlarını dikkate alarak tercih yapacak. Peki YKS sınav sonuçları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, YKS sınav sonuçlarında son durum…

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) Sonuçları Açıklandı

8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 07.35’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YKS SINAV SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

YKS sınav sonuçlarıyla ilgili sosyal medyada ortaya atılan iddialar gerçeği yansıtmıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından paylaşılan kılavuzda sınav sonuçlarının 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacağı duyuruldu.

Sınav sonuçlarının açıklanma saatine ilişkin bilgilendirme yapılmazken yoğunluk oluşturmaması açısından sonuçların sabah erken saatlerde açıklanması bekleniyor.

Adaylar “YKS 2024 sınav sonuçları açıklandı” duyurusunun ardından T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle sonuçlara erişim sağlayabilecek.

YKS SONUÇ EKRANINDA NELER OLACAK?

, ve sınav sonuçları tek tek duyurulmayacak. Adaylar tek sorgulama ekranı üzerinden sonuçlara erişebilecek.

Sonuç ekranında adayların TYT puanı ve sınava girilmesi durumunda AYT ve YDT puanları yer alacak.

Adayların lisedeki başarı durumları ise OBP puanı olarak ifade edilecek. Adayların ortaöğretim başarı puanı dahil edilen başarı sıralamaları benzer şekilde YKS sınav sonuçları ekranında olacak.

İKİNCİ ÖĞRETİM PROGRAMLARI KAPATILDI

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar yaptığı açıklamada devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kapatıldığını duyurdu.

Özvar açıklamasında “ Bu dönem üniversitelerimizdeki program kalitesini artırmaya yönelik belki de en önemli çalışmamız devlet üniversitelerimizdeki ikinci öğretim programlarının kapatılması olmuştur. Vakıf üniversitelerinde, devlette olduğu gibi, ikinci öğretim programları yerine istihdama duyarlı ve geleceğin mesleklerine uygun programlara dönüştürülmesi temin edilecektir." dedi.

ÖĞRENCİLER YAYINLANACAK KILAVUZU BEKLİYOR

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite sınavı tercih takvimi ayrıca duyurulacak. Adaylar 2024 yılı YKS tercih kılavuzuna göre tercihlerini yapacak. Tercih kılavuzunda üniversitelerin kontenjanları, özel ve genel şartları, taban puanları, tercih hakkı ve tercih süresine ilişkin genel bilgiler yer alacak. Merkezi yerleştirmede üniversite kazanamayan adaylar için ek tercihler alınacak. Geçtiğimiz yıl tercih süreci 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihlerinde yapılmıştı.