AÖF soruları ve cevapları 2024 e-Kampüs açıklandı mı? AÖF dönem sonu sınavı cevap anahtarı sorgulama ekranı

AÖF soruları ve cevap anahtarı için gözler anadolu.edu.tr adresine çevrildi. Açıktan eğitim alan ön lisans ve lisans öğrencileri bugün bahar dönemi ara sınavlarına başladı. Öğrencilere sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken sınav süresi olarak 30 dakika verildi. Sınavda karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını öğrenmek isteyen adaylar ise “AÖF soruları ve cevapları açıklandı mı” sorusuna yanıt arıyor. AÖF cevap anahtarı anadolu.edu.tr adresinde bulunan e-Kampüs ekranından erişime açılıyor. Sınavlarda 35’in altında kalan öğrenciler FF harf notuyla başarısız sayılacak. Peki 2024 AÖF soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? İşte, AÖF soruları ve cevap anahtarı sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 25 Mayıs 2024 - 12:39
Haber Oluşturma: 25.05.2024 - 12:39 1.Güncelleme: 25.05.2024 - 10:33 2.Güncelleme: 25.05.2024 - 12:39

Açıktan eğitim alan binlerce aday bu hafta sonu düzenlenecek açıköğretim sınavlarına katılıyor. Türkiye genelinde yapılan sınavların değerlendirmesi yapılırken her testteki doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri düşülerek puan hesaplanacak. Dolayısıyla sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Dönem sonu veya final sınavı olarak bilinen sınavların not ortalamasına katkısı %70 olacak. Vize sınavları ise dönem sonu ortalamasına %30 etki edecek. AÖF soruları ve cevap anahtarı ekranında adaylar sınavda karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını öğrenebilecek. AÖF cevap anahtarı ise e-Kampüs üzerinden sorgulanabilecek. Peki AÖF soruları ve cevap anahtarı yayınlandı mı? İşte, AÖF cevap anahtarına ilişkin bilgiler…

AÇIKLANDI MI?

AÖF bahar dönemi final sınavı soruları ve cevapları sınavlar tamamlandıktan sonra erişime açılıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı dönem sonu sınavlarında son oturum 26 Mayıs Pazar günü saat 09.30’da başlayacak.

henüz AÖF soruları ve cevaplarını açıklamadı. Sınava ilişkin cevap anahtarının 27 Mayıs Pazartesi günü erişime açılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

AÖF BAHAR DÖNEMİ CEVAP ANAHTARI SORGULAMA

Anadolu Üniversitesi tarafından bahar dönemi sınavı soruları ve cevapları Anadolum e-Kampüs adresinden erişime açılacak.

Adaylar, katıldıkları sınavına katıldıkları dersin sayfasında bulunan “ Çıkmış Sınav Soruları” sekmesinden cevap anahtarını görüntüleyebilir.

AÖF cevap anahtarı ekranında adaylar ilgili derslerden karşılarına gelen soruların A, B, C, D, E şeklinde cevaplarını görüntüleyebilecek.

AÖF SINAVLARINDA YANLIŞLAR DOĞRU YANITLARI ETKİLEYECEK

Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi sınavlarında adaylara sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilecek.

Öğrencilerin sınavlarda başarılı olabilmesi için vize ve final sınavı ortalamalarının 35’ten yüksek olması gerekiyor.

Bu notun altında kalan öğrenciler FF harf notu alırken final sınavı değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek.

AÖF SINAV PUANI HESAPLAMASI YAPMA

AÖF sınavı değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götüreceğinden puan hesaplaması buna göre yapılacak.

Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilirken örneğin 16 doğru ve 4 yanlış cevap veren öğrenci sınavdan yanlışlar düşülerek 15 doğru yapmış olacak.

BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER YAZ OKULU SINAVLARINA KATILACAK

AÖF’te dönem sonu notu 35’in altında kalan öğrenciler için yaz okulu düzenlenecek. Anadolu Üniversitesi Senato kararına göre AÖF’te telafi ve bütünleme sınavı bulunmuyor.

Daha önce açıklanan akademik takvime göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında yaz okulu sınavları 17 Ağustos tarihinde düzenlenecek.