AÖL soruları ve cevapları 2024 (3. dönem) açıklandı mı? 2024 AÖL soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

Açıktan mezun olarak liseyi tamamlamak isteyen binlerce aday Açık lise sınavlarına katılım gösteriyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının son sınavları 20-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Sınavlarda öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru yönetilirken bu soruların cevaplanması için 30 dakika sınav süresi veriliyor. Öğrencilerin derslerini başarıyla geçebilmeleri için 45 puan olan ders geçme notu alt sınırını yakalamaları gerekiyor. Sınavdan çıkış yapan öğrenciler ise “ AÖL 3. dönem sınavı soruları ve cevapları 2024 açıklandı mı” sorusuna yanıt arıyor. Açık lise soruları ve cevapları meb.gov.tr adresinden paylaşılıyor. Peki AÖL soruları ve cevapları nasıl sorgulanır? İşte, AÖL 3 .dönem sınavı cevap anahtarı sorgulama yöntemi…

Haber Merkezi - NTV Spor 21 Temmuz 2024 - 12:23
Haber Oluşturma: 21.07.2024 - 12:23 1.Güncelleme: 21.07.2024 - 12:33

AÖL soruları ve cevapları için heyecan dolu geri sayım başladı. Sorumlu oldukları derslerden oturumlara katılan adaylar AÖL cevap anahtarını gündemine aldı. Özellikle dönemin son sınavında gerekli kredileri tamamlayarak mezun olmayı hedefleyen adaylar sınav sonuçlarını beklemeye başladı. AÖL sınavları değerlendirmesinde yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek. Adaylar sınavlarda doğru yanıtları her soru için 5 puan kazanacak. Sınavla 100 puan üzerinden değerlendirilirken 45’in altında kalan adaylar başarısız sayılacak. AÖL soruları ve cevaplarıyla birlikte adaylar puan hesaplaması yapıyor. Bu sebeple gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevirdi. Peki AÖL 3. dönem soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte, AÖL soruları ve cevaplarında son durum…

?

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında 3. dönem sınavları 20-21 Temmuz’da gerçekleştiriliyor. Cumartesi günü iki oturum tamamlanırken Pazar günü ise son oturum saat 10.00’da başladı.

AÖL cevap anahtarına ilişkin bir tarih yayınlamadı. Ancak genellikle sınava ilişkin soru ve cevap anahtarı sınavın tamamlandığı hafta sonunun ardından yeni haftanın ilk günü erişime açılıyor.

AÖL soruları ve cevap anahtarının en geç 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar erişime açılması bekleniyor.

AÖL CEVAP ANAHTARI SORGULAMA EKRANI

“AÖL cevap anahtarı açıklandı” duyurusu geldikten sonra adaylar aolweb..gov.tr adresinden güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte sisteme giriş yapacak. Ardından sol tarafta bulunan menü yardımıyla çıkan sorular (cevap anahtarı) görüntülenebilecek.

AÖL SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ (açıklandığında aktif olacaktır)

AÖL SINAV SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA AÇIKLANACAK

Öğrenciler, sınav sonuçlarına https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden öğrenci numarası ve şifreleri ile giriş yaparak ulaşabilir. Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçimi işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Açık öğretim lisesi 3. dönem sınav sonuçları 14 Ağustos'ta erişime açılacak.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

1.Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

HANGİ DURUMLARDA SINAV GEÇERSİZ SAYILIR?

Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde sınava girmek,

b. Öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi ya da öğrencinin başkası adına soruları cevaplaması,

öğrencinin sınavı teknik hilelerle (ekran karartma, ekran kilitleme, vb.) duraklatması ya da sınavın güvenliğini ve akışını etkileyecek herhangi bir eylemde bulunması veya öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması,

c. Sınav kurallarının ihlal edilmesi,

d. Öğrencinin, aynı eğitim ve öğretim yılı ve dönemi için daha önce yapılan sınavlara katılmış olması durumlarında, geçersiz sayılacaktır.