Emekli bayram ikramiyesi ve maaşları bayramdan önce yatacak mı? 2024 SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaş ve ikramiyeler ne zaman yatacak?

Haziran ayı emekli maaş ödeme tarihleri ve emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, hak sahipleri tarafından araştırılıyor. Emekliler önümüzdeki ay maaşlarının yanı sıra Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödemesi alacak. Emekli bayram ikramiyeleri bu yıl %50 artış gösterek 3.000 liraya yükseldi. İkramiye ve maaş ödemeleri tahsis numarasına göre hesaplara aktarılıyor. Bayram ikramiyesi ödeme programı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyuruluyor. SSK emeklilerine normal şartlarda her ayın 17’si ve 26’sı arasında ödeme yapılırken Bağ-Kur’luların maaşları 25-28’inde aktarılıyor. Peki Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri bayramdan önce yatacak mı? İşte, ödeme tarihlerine ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 25 Mayıs 2024 - 08:42
Haber Oluşturma: 25.05.2024 - 08:42 1.Güncelleme: 25.05.2024 - 08:42

Emekli ikramiyelerinden yararlanabilmek için herhangi bir başvuru yapılmasına gerek bulunmuyor. Emekliler ile birlikte şampiyon sporcular, köy korucuları, şehit yakınları, gaziler, dul ve yetim maaşı alanlar ikramiyelerden faydalanabilecek. Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri 3.000 lira olarak yatırılacak. Bayram ikramiyeleri, maaş alınan hesaplar aracılığıyla emeklilere ulaşacak. Kurban Bayramı’na kısa bir zaman kala emekliler çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ödeme programını merak ediyor. Emekli maaşları ve bayram ikramiyeleri tahsis numarasına göre yatırılacak. Peki Emekli maaşları ve ikramiyeler bayramdan önce yatacak mı? İşte, ödemelere ilişkin detayları…

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYELERİ 2024 NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 3.000 lira olarak hesaplara yatırılacak. , ve Emekli Sandığı emeklilerinin ayrıca ikramiyelerden yararlanmak için başvuru yapmasına gerek bulunmuyor.

Bayram ikramiyesi ödeme günleri, tahsis numarasına göre farklı tarihlerde hesaplara yatırılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı henüz ödeme programını duyurmadı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ikramiyeler 1 hafta önceden yatırılmaya başlanmıştı. Bu yıl bayramın 1. günü 16 Haziran’a denk gelecek. Ödemelerin 10 Haziran’da yapılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

?

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda memur ve emekli maaşı ödemeleri öne çekilmemişti. Kurban Bayramı ve SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaş ödeme tarihlerinin benzer tarihlere denk gelmesi sebebiyle Kurban Bayramı’ndan önce maaşların hesaplara aktarılması bekleniyor.

Maaş ödemeleri öne çekilmediği durumlarda 4A SSK emeklilerine maaşları 17’si ve 26’sı arasında yatırılacak. Bağ-Kur emeklileri maaş ödemeleri ise her ayın 25’i ve 28’i arasında yapılıyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ ALMA ŞARTLARI NELER?

Son olarak bayram ikramiyeleri %50 artış ile birlikte 3.000 lira olarak belirlenmişti. Bayram ikramiyeleri sadece emeklilere yatırılmıyor.

Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre yatırılırken şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alacak.

KURBAN BAYRAMI TARİHLERİ

Kurban Bayramı öncesindeki 15 Haziran cumartesi günü arefe günü olacak. İşte, 2024 Kurban Bayramı tarihleri;

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran 2024

Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran 2024

Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran 2024

Kurban Bayramı 4. günü 19 Haziran 2024