Emekli maaş farkları yattı mı, nasıl sorgulanır? 4A, 4B, 4C emekli maaş farkı sorgulama yöntemi ( 2024 Emekli maaş farkları ne zaman yatacak)

Emekli maaş farkı ödeme tarihleri, yüzbinlerce emeklinin gündeminde yer alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu en düşük emekli maaşına yapılan artışın ardından oluşan maaş farkı ödemelerinin hesaplara yatacağı tarihi duyurdu. Emekli maaş farkları, aylık alınan bankalar aracılığıyla hesaplara yatırılacak. Emekli maaş farkı ödemeleri başlarken hak sahibi emekliler ise kendilerine ödemelerin yatıp yatmadığını kontrol etmek istiyor. Emekli maaş farkı ödemeleri telefon ve internet aracılığıyla sorgulanabiliyor. Temmuz ayından itibaren en düşük emekli aylığı 12.500 lira olarak yatırılacak. Peki Emekli maaş farkları yattı mı, ne zaman yatacak? İşte, Emekli maaş farkı ödeme sorgulama yöntemi…

Haber Merkezi - NTV Spor 26 Temmuz 2024 - 10:49
Haber Oluşturma: 26.07.2024 - 10:49 1.Güncelleme: 26.07.2024 - 10:49

Temmuz ayında SSK, Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73 zam alırken bu artış kök maaşlara yapılmıştı. En düşük emekli aylığıyla ilgili yasal düzenlemeler tamamlandıktan sonra en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükseltildi. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda teklifin kabul edilmesinin ardından fark ödemelerinin yatacağı tarih netlik kazandı. Maaş farkı ödemelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyenler ise telefonları aracılığıyla sorgulama işlemi yapabilecek. Emeklilerin maaş farkı ödemelerini kontrol etmeleri için şubelere gitmelerine gerek bulunmuyor. Peki Emekli maaş farkı ödemesi nereden sorgulanır? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı Temmuz maaş farkı yattı mı? İşte, sorgulama yöntemi…

EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEMELERİ 2024 SORGULAMA YÖNTEMİ

Emekli maaş farkı ödeme işlemleri 4A, 4B ve 4C emeklileri için başlıyor. 2 milyon 441 bin 795 kişi, zamlı maaş farkını alabilecek.Maaş farkı ödemeleri, emekli aylığı alınan hesaplara yatırılacağından sorgulama işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilecek.

Bankaların mobil uygulaması üzerinden kullanıcılar, emekli maaş farklarının hesaplara yatıp yatmadığını kontrol edebilirler. Alternatif bir yöntem olarak maaş aldıkları bankaların müşteri hizmetleri üzerinden telefon aracılığıyla sorgulama yapabilirler.

Maaşlarını Ziraat Bankası aracılığıyla alanlar 0850 258 00 00 numarasından, Halkbank aracılığıyla alanlar 0850 222 0400 numarasından ve Vakıfbank’tan alanlar ise 0850 222 0724 numarasından müşteri hizmetlerine bağlanarak toplam bakiyelerini kontrol edebilir ve sorgulama işlemi yapabilir.

TEMMUZ EMEKLİ MAAŞ FARKLARI YATTI MI?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada “ Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2024 yılı temmuz dönemi zam farklarının ödemesi 26 Temmuz 2024 tarihinde yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

KİMLER KAÇ AYLIK ÖDEME ALACAK?

Buna göre aylıklarını her ay alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında, aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan 1. grupta mayıs-haziran-temmuz döneminde aylık alanlara temmuz ayı olmak üzere 1 aylık maaş farkı tutarında,

2. grupta haziran-temmuz-ağustos döneminde aylık alanlara temmuz ve ağustos ayları olmak üzere 2 aylık maaş farkı tutarında,

3. grupta temmuz-ağustos-eylül döneminde aylık alanlara temmuz, ağustos ve eylül ayları olmak üzere 3 aylık maaş farkı tutarında tahakkuk ettirilmiştir.

Toplam fark ödemesi tutarı 11 milyar liradır."