KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercihleri 2024 Ekim ayında başlıyor mu? KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercihleri ne zaman?

KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercihleri için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Ön lisans ve lise seviyesinde düzenlenen sınavların sonuçlarının erişime açılmasının ardından tercih takvimi ve kılavuz beklenmeye başlandı. Kamu kurumlarında memur olmayı hedefleyen adaylar, sınavdan elde ettikleri puanlara göre tercih edebilecekleri kurumları araştırıyor. KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları 2 yılda bir düzenlendiğinden adaylar sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren bu puanlarıyla 2 yıl boyunca kamu ilanlarına puanlarıyla başvuru yapabilecek. Peki KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercihleri ne zaman? İşte, tercih sürecine ilişkin son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 11 Ekim 2024 - 09:18
Haber Oluşturma: 11.10.2024 - 09:18 1.Güncelleme: 10.10.2024 - 14:49 2.Güncelleme: 10.10.2024 - 17:45 3.Güncelleme: 11.10.2024 - 09:18

KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercih takvimi, yeni yıla kısa bir zaman kala araştırılıyor. kurumlarında memur olmak isteyen adaylar için sınav süreci tamamlandı. tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte alım yapılacak kurumlar ve diğer detaylar belli olacak. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanları ve son alım yapılan taban puanları dikkate alarak tercihlerini şekillendirecek. Son olarak KPSS ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih takvimi araştırılıyor. KPSS ön lisans puanıyla Devlet Hava Meydanları, Devlet Demiryolları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı birçok belediye ve bakanlık alım yapıyor. KPSS ortaöğretim puanıyla ise Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü geçtiğimiz yıllarda alım yapmıştı. Peki KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercihleri 2024 ne zaman başlayacak? İşte, kamu personeli alımlarına ilişkin detaylar…

KPSS ORTAÖĞRETİM VE ÖN LİSANS TERCİHLERİ 2024 NE ZAMAN?

Kamu kurumları ihtiyaçları doğrultusunda her yıl belirli sayıda memur alımı gerçekleştiriyor. Alım yapılacak kadroların kontenjanı için ÖSYM’ye bilgilendirme yapılırken kılavuz hazırlanıyor.

Henüz KPSS ortaöğretim ve ön lisans için kılavuz paylaşılmadı. Çalışmalar tamamlandıktan sonra KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercih kılavuzu erişime açılacak ve alım yapılacak kurumlar belli olacak.

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları Ekim ayının ilk haftasında erişime açılırken kısa süre içerisinde tercih takvimine ilişkin bilgilendirme yapılması bekleniyor.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tercih kılavuzu paylaşılacak. Kılavuz genellikle tercihlerin başladığı gün erişime açılıyor.

KPSS ortaöğretim ve ön lisans tercih kılavuzunda alım yapılacak kamu kurumlarının kontenjanları, özel ve genel şartları ile diğer detaylar yer alacak.

Kurumların talep ettiği özel ve genel şartları sağlayan adaylar tercih yapabilecek. Tercih süreci sona erdikten sonra yerleştirmeler gerçekleştirilecek.

SON YERLEŞTİRMELER 29 TEMMUZ’DA YAPILDI

11-18 Temmuz 2024 tarihleri arasında tercihleri alınan KPSS-2024/1 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri 29 Temmuz’da yapıldı. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim seviyesinde yerleştirmeler tamamlandı.