KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları 2024: KYK kredi başvuruları ayrı mı alınacak, kredi alan burs başvurusu yapabilir mi?

Gençlik ve Spor Bakanlığı son dakika KYK burs başvuru tarihlerini duyurdu. Başvuru işlemleri 8 Ekim Salı günü itibarıyla alınmaya başladı. E-devlet üzerinden alınan başvurularda süre boyunca güncelleme ve iptal işlemi gerçekleştirilebilecek. Üniversitelerde eğitim alan öğrenciler 13 Ekim tarihine kadar burs başvurusu yapabilecek. Adaylar hem burs hem de kredi başvurularını tek ekran aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Başvurular e-Devlet üzerinden gerçekleştirildiğinden adaylar e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilecek. Peki e-Devlet KYK burs başvurusu nasıl yapılır? KYK burs başvuru şartları neler? İşte, KYK burs başvurularına ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 08 Ekim 2024 - 10:32
Haber Oluşturma: 08.10.2024 - 10:32 1.Güncelleme: 08.10.2024 - 11:10

KYK burs başvurularının başlamasıyla gözler, e-Devlet başvuru ekranına çevrildi. e-Devlet şifresi olmayan adaylar PTT şubelerine giderek şifre edinebilir ve başvurularını tamamlayabilecek. Alternatif olarak e-Devlet’e internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C.kimlik kartı bilgiyileriyle giriş yapılabilecek. Yapılacak değerlendirme sonucuna ve bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs ve diğer tüm öğrencilere kredi desteği sağlanacak. Ayrıca yurtdışında eğitim alan öğrencilerde burs/kredi başvurusu yapabilecek. Peki KYK kredi alan öğrenci burs başvurusu yapabilir mi? KYK kredi başvurusu ayrı mı alınacak? İşte, KYK burs başvurularına ilişkin detaylar…

?

Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğiyle öğrencilere verilecek bursun başvuru işlemleri bugün başladı.

KYK burs başvuruları 8-13 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden alınacak. e-Devlet’e giriş yapan adaylar sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna Gençlik ve Spor Bakanlığı veya Burs/Öğrenim Kredisi Başvurusu yazarak doğrudan başvuru ekranına gidebilirler.

Başvuru ekranının devamında ise adaylardan kişisel bilgiler, eğitim bilgileri vb. yerleri doldurmaları talep edilecek. Eksiksiz şekilde bilgileri dolduran adaylar başvuru yap kısmına tıklayarak başvurularını tamamlayabilecek.

KREDİ ALAN ÖĞRENCİLER BURS BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ?

Mevzuata göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz.

Kredi almakta iken durumunda sonradan değişiklik olan ve aşağıdaki 8. maddede belirtilen öncelikli burs verilecek öğrenciler kapsamına giren öğrencilerin burs almasına engel bir durumu olmaması halinde kredileri bu başvurularının ve durumlarının tespit edilmesi kaydıyla öncelikli öğrenci durumunda meydana gelen değişikliği izleyen ödeme döneminden itibaren bursa dönüştürülmektedir. Bu durumda bulunan öğrencilerin e-Devlet üzerinden dilekçe ile müracaat etmesi gerekmektedir.

• Şehidin bekar çocukları, çocuğu yok ise bekar kardeşleri
• Gazinin kendisi veya bekar çocukları
• Sağlık kurulu raporu ile yüzde kırk ve üzerinde engeli olduğu tespit edilenler
• Anne ve babasının her ikisi de vefat eden bekar kişi
• Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak lise ve dengi öğrenimini tamamlayan veya 3/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu ile koruma altına alınanlar
• Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar
• Bakanlık tarafından belirlenen kıstasları taşıyan milli sporcular
• Her öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılan öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarından alan yeterlilik sınavında ham puan bazında ilk yüze girenler


E-DEVLET ŞİFRESİNİ UNUTANLAR DİKKAT

E-devlet şifresi olmayan adaylar PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Şifresini hatırlamayan kullanıcılar ise “Şifremi unuttum” seçeneğine tıklayarak adımları takip ederek yeni şifre edinebilir.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURULARI AYRI AYRI MI ALINACAK?

Burs/kredi başvuruları internet ortamında aynı başvuru sayfası üzerinden birlikte alınmaktadır.

Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrenciler burs/kredi başvurusunda bulunabilmektedir

Burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs/kredi almasına uygun olması halinde burs/kredi alabilmektedir.

Mevzuata göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödemesi yapılamaz.