MEB 2. dönem ortak sınav sonuçları sorgulama ekranı: 6. sınıf ve 9. sınıf ortak sınav sonuçları açıklandı mı?

2. dönem ortak sınavları Türkiye genelinde 26-27 Mart tarihleri arasında tamamlandı. Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ve Matematik derslerinden sınavlara katılan öğrenciler sınav sonuçlarına odaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınav sonuçlarını ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden erişime açıyor. Ortak sınavlar değerlendirilirken açık uçlu sorular öğrenci bilgileri gözükmeyecek şekilde öğretmenler tarafından iki kere puanlanacak. İki öğretmenin aynı puanı vermesi durumunda öğrencinin puanı belirlenmiş olacak. Peki MEB 2. dönem ortak sınav sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte, ortak sınav sonuçları sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 28 Mart 2024 - 09:48
Haber Oluşturma: 28.03.2024 - 09:48 1.Güncelleme: 26.03.2024 - 16:22 2.Güncelleme: 26.03.2024 - 17:18 3.Güncelleme: 28.03.2024 - 09:48

Ortak sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığına çevrildi. 6. sınıf dersi ortak yazılı sınavında yer alan çoktan seçmeli soruların değerlendirilmesi açık uçlu /kısa cevaplı soruların puanlaması ülke genelinde ortak olarak yapılacak. Ortak yazılı sınavlara katılamayan ve geçerli özürleri bulunan öğrenciler mazeret sınavlarına katılabilecek. Ortak yazılı sınavları 100 tam puan üzerinden değerlendirilirken yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Öğrencinin herhangi bir dökümandan kopya çektiğini veya kopya verdiğinin tespit edilmesi durumunda sınav geçersiz sayılacak. Sınavlardan çıkan adaylar sonuçlara odaklandı. Peki MEB İkinci dönem ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınavlarla ilgili yapılan açıklama…

ORTAK SINAV SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı ortak sınav sonuçlarının açıklanma tarihine ilişkin bir bilgilendirme yapmadı.

Soruların puanlaması ise Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen bir yazılım aracılığıyla, ülke genelinde gönüllü olarak çalışmaya katılan 4 bin öğretmen tarafından dijital ortamda yapılacak.

MEB’den yapılan açıklamada puanlama 15-19 Nisan tarihleri arasında yapılacacağı bilgisini paylaştı. Puanlama sona erdikten sonra sınav sonuçları paylaşılacak.

ORTAK SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınav sonuçları ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden açıklanacak ve branş/alan öğretmenlerince e-Okul sistemine işlenecektir.

6. sınıf , 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile 9. sınıf matematik derslerinin ortak yazılı sınav sonuçları ise ilgili dersin öğretmenlerince e-Okul sistemine işlenecek ve öğrencilere bildirilecektir. 6. sınıf Türkçe dersi ortak yazılı sınav sonuçları, okul müdürlüğü tarafından ortakyazilisinav.meb.gov.tr adresinden indirilecek ve öğrencilere duyurulacaktır
O
ORTAK SINAV PUANLAMA NASIL YAPILACAK?

Uluslararası sınavlardan PISA, TIMSS ile ulusal izleme araştırması olan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) Araştırması'nda olduğu gibi her öğrenci cevabı iki kere puanlanacak.

Öğrencilerin cevap kâğıtları il ölçme değerlendirme merkezi müdürlüklerince taranarak yazılıma yüklenecek. Öğrencilerin açık uçlu sorulara verdikleri cevaplar, öğrenci bilgileri gözükmeyecek şekilde puanlayıcı öğretmenin önüne gelecek ve öğretmen puanlama anahtarına göre öğrenci cevabını puanlayacak.

Aynı öğrencinin cevabı başka bir ildeki öğretmen tarafından bir kez daha puanlanacak ve iki öğretmenin aynı puanı vermesi durumunda öğrencinin puanı belirlenmiş olacak. İki öğretmenin farklı puan vermesi durumunda ise öğrencilerin cevabı soruları hazırlayan ekipte yer alan üst puanlayıcı tarafından puanlanacak.