MEB İkinci ara tatil ne zaman, kaldırılacak mı? Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci’den ara tatil açıklaması

Eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden milyonlarca öğrenci, bu yıl Ramazan Bayramı’na denk gelen ikinci ara tatilin uygulanıp uygulanmayacağını merak ediyordu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’den ara tatillerle ilgili beklenen açıklama geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ilk ara tatilini Kasım ayında yapmıştı. Milli Eğitim Bakanlığının dönem başında yayınladığı 2023-2024 çalışma takviminde ise ikinci ara tatilin Nisan ayı içerisinde yapılması planlanıyordu. MEB’in ara tatillerle ilgili anket düzenlemesinin ardından özellikle sosyal medya ve bazı haber kaynaklarında ara tatil uygulamasının kaldırılacağına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Yelkenci, tartışmalara son noktayı koydu. Peki İkinci ara tatil ne zaman, kaç gün sürecek? Ara tatiller kaldırılacak mı? İşte, konuyla ilgili yapılan son açıklama…

Haber Merkezi - NTV Spor 09 Mart 2024 - 15:13

Ara tatillerin kaldırılmasına ilişkin iddialar sosyal medyada olmuştu. Kaynaksız yer alan iddialara ilişkin kritik açıklama Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’den geldi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda eğitimlerini sürdüren öğrenciler, Ramazan ayına kısa bir zaman kala ara tatil tarihlerini gündemine aldı. 16 milyondan fazla öğrenci ara tatillerin hangi gün başlayacağını ve kaç gün süreceğini araştırıyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başlarken öğrenciler, ilk ara tatilini 13-17 Kasım tarihinde yaptı. 2024 yılında ise yarıyıl tatili 22 Ocak- 2 Şubat tarihlerinde uygulandı. Ara tatiller aracılığıyla öğrenciler, yoğun ve yorucu ders temposundan kısa süre de olsa uzaklaşmış oluyor. Bu yıl ara tatil ve Ramazan Bayramı benzer tarihlere geliyor. Diyanet takvimine göre Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlayacak. Peki İkinci ara tatil kaldırılacak mı? İşte, ara tatil tarihleri ve detaylar…

ARA TATİLLER KALDIRILACAK MI?

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Kastamonu Akademileri programına eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yelkenci, açıklamasında öğretmen, öğrenci ve velilerin yüksek oranda tatillerin devam etmesi yönünde görüş bildirdiklerini ifade eden Yelkenci, ortaya atılan iddilara yönelik “ Bize de bu haberler üzerine sorular geliyor. İşte 'ara tatilleri kaldıracakmışız.' Konuşmadığımız bir şey ama eğitimle ilgili her konuyu takip ediyor, izliyoruz. Buna ara tatil de dahil. Yaptığımız izlemede gerek öğretmen, gerek öğrenci, gerekse veliler yüksek oranda ara tatillerin devam etmesi yönünde görüş bildirmişler." dedi.

2023-2024 İKİNCİ ?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlamadan yayınladığı takvimde ara tatilin Nisan ayında uygulanacağı bilgisini paylaşmıştı.

Bu yıl Ramazan Bayramı ve tarihleri benzer tarihlere denk gelecek. Normal şartlarda resmi tatil günlerinde okullar kapalı olurken öğrenciler ek olarak tatil yapma fırsatı yakalıyordu.

2024 yılında Ramazan Bayramı 10 Nisan’da başlayacak ve 3 gün sürecek. Ara tatil ve Ramazan Bayramı tatili birleştirilmeyecek.

İkinci ara tatil 8-12 Nisan tarihlerinde uygulanacak. Ara tatiller hafta sonu günleriyle beraber toplam 9 (dokuz) gün sürecek.

Okullar ara tatil sebebiyle 5 Nisan cuma günü kapanacak ve tekrar eğitim öğretim faaliyetleri 15 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

OKULLAR 14 HAZİRAN’DA KAPANIYOR

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran cuma günü sona erecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri karnelerini alacak ve en uzun soluklu tatil olarak bilinen yaz tatili başlayacak.

’in paylaştığı takvime göre 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak.