VGM Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri 2024-2025 açıklandı mı? VGM Üniversite burs başvuruları ne zaman, şartları neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümünde eğitim alan öğrencilere 2024-2025 eğitim öğretim yılında burs desteği verilecek. VGM Yükseköğrenim bursu Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında öğrencilere veriliyor. Ortaöğrenim burs başvurularının başlamasıyla birlikte üniversite bursu başvuru tarihleri merak ediliyor. Son olarak geçtiğimiz eğitim yılında öğrencilere 8 ay boyunca 1.250 lira burs desteği sağlanmıştı. VGM burs başvuruları internet üzerinden başvuru formunun doldurulmasıyla gerçekleştirilecek. KYK bursu alan öğrenciler burs başvurusunda bulunamayacak. Peki VGM Yükseköğrenim burs başvuruları 2024 ne zaman? İşte, burs başvurularına ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 02 Ekim 2024 - 16:12

VGM burs başvuruları her yıl olduğu gibi bu yılda vgm.gov.tr adresinden alınacak Başvuru tarihlerine göre şartları sağlayan adaylar burs müracaatında bulunabilecek. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yararlandığı ortaöğrenim burs başvuruları Ekim ayı itibarıyla başladı. Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alanlar için başvurular ayrıca alınıyor. Yabancı uyruklu öğrencileri, polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, ek süre öğrenim görenler, yüksek lisans, doktora öğrencileri kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler, yükseköğrenim bursundan yararlanamayacak. VGM Yükseköğrenim burs başvurularıyla ilgili açıklama geldi. Peki VGM Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri açıklandı mı? İşte, VGM burs başvurularına ilişkin ayrıntılar…

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2024-2025 eğitim öğretim yılı burs başvuruları alınmaya henüz başlanmadı. VGM’den yapılan yeni açıklamada “Yükseköğrenim burs başvuru tarihleri henüz kesinleşmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

KYK burs başvuru tarihleri henüz belli olmadığından VGM burs başvurularının bu tarihler dikkate alınarak başlatılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

VGM YÜKSEKÖĞRENİM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilere sağlanan burs desteği yıllara göre değişkenlik gösteriyor. Son olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında ortaöğretim eğitim yardımı 750 lira olurken yükseköğrenim bursları 2024 ocak ayından itibaren 2.000 liraya yükseltildi.

KYK BURSU ALANLAR VGM BURSUNDAN YARARLANABİLİR Mİ?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (e) fıkrasına göre kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler yükseköğrenim bursundan yararlanamaz.

VGM BURSU HANGİ AYLAR YATAR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile verilir.