YKS sınav sonuçları 2024 tarihi: Üniversite sınav sonuçları (AYT, TYT, YDT) erken mi, ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca adayın katılımıyla 17-18 Haziran’da üç oturumda gerçekleştirilen üniversite sınavı sonuçları için ailelerin ve öğrencilerin heyecan dolu bekleyişi başladı. Haziran ayının ilk haftası yapılan LGS sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler YKS sonuçlarına çevrildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) YKS sınav sonuçları için takvimi duyurdu. YKS sınav sonuçları açıklanan takvimden önce duyurulmayacak. Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte öğrenebilecek. Peki YKS sınav sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak? İşte, sonuçlar için ilan edilen takvim…

Haber Merkezi - NTV Spor 29 Haziran 2024 - 15:38

YKS sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrildi. Hayallerindeki ön lisans ve lisans eğitimini almak isteyen binlerce aday sınavlara katıldı. YKS sınav sonuçlarının erişime açılmasıyla birlikte adaylar Türkiye genelindeki başarı sıralamalarını öğrenecekler. Üniversitelerin taban ve tavan puanları yıllara göre değişkenlik gösterirken başarı sıralamaları ise yerleştirme işlemleri için önemli ipucu sağlıyor. YKS sınav sonuçları ekranında adayların , ve sınavlarından doğru-yanlış cevap sayıları ve toplam puanları yer alacak. Sınavda kopya çektiği ve kurallara uymadığı tespit edilen adayların puanı hesaplanmayacak. Peki YKS sınav sonuçları 2024 ne zaman açıklanacak? İşte, sonuçlara ilişkin detaylar…

YKS SINAV SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS sınav sonuçları için ÖSYM başvuru kılavuzunda takvimi duyurdu. YKS sınav sonuçları 17 Temmuz Pazartesi günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının erken açıklanma ihtimali ÖSYM’nin gündeminde bulunmuyor.

AYT, TYT ve YDT sınav sonuçları aynı ekran üzerinden sorgunaabilecek. Sınav sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmezken sonuc.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM’nin mobil uygulamasından sınav sonuçlarına erişim sağlanabilecek.

YKS SONUÇ EKRANINDA NELER YER ALACAK?

Testlerdeki doğru ve yanlış cevap sayısı

TYT puanı ve başarı sırası

Varsa AYT ile YDT puanları ve başarı sıraları

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP)

Yerleştirme puanları ve başarı sıraları

ADAYLAR PUANLARA GÖRE TERCİH YAPACAK

2024-YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır.

Bu kontenjan ve koşullar “2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza 2024 Temmuz ayı içinde ÖSYM’nin https://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. YKS yerleştirme işlemleri puan üstünlüğü ve tercih sırasına göre gerçekleştirilecek.