'Hayden' üzgün

AirAsia British GP'sinin son turunda podyum şansını yitiren Nicky Hayden üzgün.

NTV Spor 21 Haziran 2010 - 12:12

Moto GP'de sezonun 5. yarışı olan AirAsia British GP'si yine çok heyecanlı bir mücadeleye sahne oldu. Geçişlerin sıkça yaşandığı yarışı Lorenzo ilk sırada bıtırmeyi başardı.

Yarışa 5. sıradan başlayan Ducati Marlboro pilotu Nicky Hayden kötü bir start aldığı yarışta, sonradan arayı kapatıp son tura 3. sırada girmeyi başardı. Ancak son turda yaptığı bir hatayla yerini Ben Spies'e kaptıran, Hayden büyük hayal kırıklığına uğradı.

Nicky Hayden yarıştan sonra yaptığı açıklamada: " Benim açımdan hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir yarış oldu çünkü takımım bu hafta sonu motor üstünde çok çalışmıştı. Maalesef yarışta iyi bir start alamadım, vites kutumuzla ilgili sıkıntılar yaşadım. Daha sonra arayı kapatmayı başardım ve üst sıralara tırmandım. Ancak son turda yaptığım bir hatayla podyum şansını kaybettim, çok üzgünüm " açıklamasında bulundu.

Gelecek yarışlarla da ilgili konuşan Amerikalı pilot, " Bu dördüncülük moralimi bozsa da gelecek yarışlar için umutlanmamı sağladı. Motor her geçen gün iyiye gidiyor bu da benim gelecek yarışlara daha ümitle bakmamı sağlıyor " şeklinde konuştu.
 
Moto GP'de bir sonraki yarış 26 Haziran Pazar günü Hollanda'nın TİM TT ASSEN pistinde koşulacak.