Macaristan GP'sinin gerçekleştirildiği Budapeşte pisti orta-yavaş hızlarda geçilen virajlardan oluşuyor. Pistin bu yapısı viraj çıkışlarında patinaj eğilimi ve viraj öncesindeki frenaj noktalarında ise kilitlenme eğilimi ile lastiğin ısınının artmasına neden olmakta ve lastikleri üzerinde yük uygulamakta.
6–11 virajlar arası;
Şikan çıkışında hızlıca vites büyüterek hızlanan araçlar kısa sürede 170 km/s hıza ulaşıyor ve pilot kombine virajlardan oluşan bölüm için hazırlık yapıyor. Yarış çizgisini takip etmek zorunda olan pilotlar daha etkin bir yol tutuş için özellikle lastik izlerinin olduğu çizgi üzerinden gidiyor.
14. viraj;
Zaman kaybetmemek adına pilotun mümkün olan en geç noktada fren yapmak zorunda kalması sol ön lastik üzerinde dikey ve yanal bir baskı oluşturuyor. Söz konusu baskı lastiğin yapısının ek bir enerjiyle karşı karşıya kalmasına neden oluyor.
180 derecelik bir açıya sahip olan uzun viraj ve virajın eğimli yapısı araçların oldukça uzun bir süre geniş bir direksiyon açısı ile yol almasını gerektiriyor, ki bu da lastiklerin dış kısmının baskı altında kalması ve ısının yükselmesi anlamına geliyor.
Viraj bandındaki çıkıntılar, yüksek sıcaklık ve kirli yüzey gibi kritik koşullara sahip olan Budapeşte pistine Pirelli en iyi performans ve yol tutuş kombinasyonunu sağlamak için yumuşak ve orta sert F1 PZero lastiklerini takımların kullanımına sunacak.