Pedrosa'nın inadı

San Marino'da pol-pozisyonu kapan Dani Pedrosa, bu yıl üst üste 2. zaferini elde etti.

NTV Spor 05 Eylül 2010 - 17:06

Moto GP'de sezonun bitmesine 6 yarış kala Dani Pedrosa fırtınası devam ediyor. San Marino Grand Prix'sine İspanyol Dani Pedrosa ilk sırada başlarken hemen yanında şampiyona lideri Jorge Lorenzo ve Casey Stoner vardı.

Start anıyla beraber Pedrosa ilk viraja önde girerken Casey Stoner, Lorenzo'yu geçmeyi başardı. Ama Jorge Lorenzo buna daha ilk tur bitmeden karşılık verdi ve 2. sıraya yükseldi.

Yarışın kalan bölümünde her turla beraber Jorge Lorenzo ile arasındaki farkı arttıran Dani Pedrosa üst üste ikinci, bu yılki dördüncü zaferini elde etti.

Bu yıl her yarışta podyumda yer alan Jorge Lorenzo ise Casey Stoner'ı geçtikten sonra Pedrosa'ya yaklaşmasa da kimsenin kendisine yaklaşmasına izin vermedi ve yarışı 2. sırada bitirdi.

Yarış sonunda podyumun son basamağına ise İtalyan Valentıno Rossi çıktı. Yarışa 4. sırada başlayan Rossi, Casey Stoner'ı geçerek 3. sıraya yerleşti. Stoner'ı bir sonraki tur geçen Andre Davizioso, Valentino Rossi'ye çok yaklaşsa da sadece bir kez rakibini geçmeyi denedi ama bunda başarılı olamadı ve 4. sıraya razı oldu.

Yarış sonrasında Jorge Lorenzo genel klasman liderliğini sürdürürken, Dani Pedrosa sezonun bitmesine 6 yarış kala Lorenzo ile arasındaki puan farkını 63'e indirmeyi başardı.

Moto GP'de bir sonraki yarış 19 Eylül'de İspanya'da Aragon Pistinde yapılacak.