San Marino'da zafer Jorge Lorenzo'nun

MotoGP Dünya Şampiyonası’nda San Marino Grand Prix'sini Yamaha'nın İspanyol sürücüsü Jorge Lorenzo kazandı. Moto 2'de Mark Marquez son 6 yarışta 5. galibiyetini alırken, 125cc'de gülen isim Nicolas Terol oldu.

NTV Spor 04 Eylül 2011 - 18:52

MotoGP'de sezonun 13. yarışına San Marino'nun Misano Pisti ev sahipliği yaptı.

NTV Spor'dan canlı yayınlanan yarışa son 3 yarışın galibi Casey Stoner ilk sırada başladı. Ancak ilk viraja lider giren isim son dünya şampiyonu Jorge Lorenzo oldu.

Yarışın ilk yarısında Stoner ile Lorenzo arasındaki liderlik mücadelesi çok yakın geçti. Stoner yarışın ilerleyen turlarında temposunu kaybedince Lorenzo farkı açmaya başladı.

Stoner'ın tur derecelerinin düşmesi, takım arkadaşı Dani Pedrosa ile arasındaki farkın da kapanmasına neden oldu. Son bölümlerde Stoner'ı geçen Dani Pedrosa yarışı Lorenzo'nun ardından 2. sırada tamamlarken, Stoner 3. sırada finiş gördü.

Jorge Lorenzo bu galibiyetle bu sezonki 3. birinciliğini elde etti ve Casey Stoner ile arasındaki puan farkını 35'e indirdi.

Moto2 yarışındaysa geçişler çok daha fazlaydı. Yarışa şampiyona lideri Stefan Bradl pole pozisyonunda başlasa da ilk turda liderliğe yerleşen isim Scott Redding oldu. Redding liderlğini 12 tur boyunca korudu. Son turlarda liderlik Marc Marquez, Stefan Bradl ve Andrea Iannone arasında sürekli olarak el değiştirdi. Finişe 6 tur kala Iannone'den liderliği devralan Marquez son 6 yarışta 5. galibiyetini aldı. Bradl yarışta 2. olurken, Iannone 3.lüğü elde etti.

125cc yarışı uzun süre unutulmayacak bir finişe sahne oldu. Yarış boyunca liderlik şampiyona lideri Nicolas Terol ve takipçisi Johann Zarco arasında birçok kez olarak el değiştirdi. Son Viraja Johann Zarco lider girse de start-finiş düzlüğünde Terol rakibine üstünlük kurdu ve bu sezonki 7. birincilğine ulaştı. Terol bu birincilik dünya şampiyonasında liderliğini de sürdürdü.