Sofuoğlu seçimlerden rahatsız

Kenan Sofuoğlu, seçime delegelerin katılmayarak seçimin iptal olması gerektiği çağrısında bulundu.

NTV Spor 27 Temmuz 2010 - 10:33

Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, federasyonun hafta sonu yapılacak seçimlerine delegelerin katılmayarak seçimin iptal olması gerektiği çağrısında bulundu.

Kenan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, federasyonun son 1.5 yıllık yönetiminden memnun kalmadığını söyledi. Bu dönemde sporcu olarak en çok kendisinin sıkıntı yaşadığını dile getiren Sofuoğlu, "Şu anki aday mevcut yönetimde görev yapıyordu. Şu anki tabloya göre yönetime aynı ekip gelecek. Sadece isim değişikliği olacak. Bu yönetimden memnun değilim" diyerek rahatsızlığını ortaya koydu."Benim çektiklerimi kimse bilmiyor" diyen Sofuoğlu, "Bekir Yunus Uçar döneminden sonra işler hep kötü gitti. Lisansımı bile çıkarmadılar. Federasyondan geçen yıla ait 120 bin lira alacağım var. Yurtdışına yarışmalara gidebilmem için devletin ödeme yönetmeliği var. Ancak ben kendi imkanlarımla gitmek zorunda bırakılıyorum" diye konuştu.

Federasyona yeni bir yönetim istediğini ifade eden milli motosikletçi, şunları kaydetti: "Dünya genelindeki ekonomik kriz motor sporlarını olumsuz etkiledi. Birçok pilot kendi ülkesinin desteğiyle yarışmalara katılıyor. Eğer federasyonda yönetim değişikliği olmazsa seneye yarışmalara katılamama riskiyle karşı karşıyayım. Çünkü gelecek yılın planlamalarını şimdiden yapmalıyım. Ancak 2011 için şu an herşey karanlık. Hiç birşey belli değil. Bu yönetimle benim gelecek yıl uluslararası yarışmalara katılabilmem çok zor. Bu sezon için şampiyonada halen avantajlı bir konumda olmama rağmen, federasyondaki yönetim eksikliğinin verdiği moral bozukluğunu yaşıyorum."Başkanlık adaylığı için başvuru süresinin dolduğunu anımsatan Sofuoğlu, "Seçimlerin iptal olması gerekir. Delegeler seçimlere katılmamalı" yorumunda bulundu.

Ankara'da hafta sonu yapılacak Motosiklet Federasyonu olağanüstü seçimli genel kurulunda Ömer Faruk Berksan tek başkan adayı olarak seçime katılacak.