Ve Rossi konuştu

İtalyan sürücü, "Bence Yamaha'daki işim bitti" dedi.

NTV Spor 17 Ağustos 2010 - 18:18

Valentino Rossi, beklenen açıklamayı geçen Pazar yaptı. Takımı Yamaha'yı bırakıp gelecek yıldan itibaren Ducati adına yarışacağını duyurdu. Basın mensupları ve hayranları, neden takım değiştirdiğini ve gelecek planlarını öğrenmek için İtalyan sürücüyü sıkıştırmaya başladı. Çek Cumhuriyeti Grand Prix'sinden sonra Brno Pisti'nde test yapan Rossi, ısrarlara dayanamadı ve birkaç soruya yanıt verdi.

Çok heyecanlı olduğunu belirten Rossi, "Evet, gelecek yıldan itibaren 2 yıl boyunca Ducati adına yarışacağım. Bu benim için yeni bir meydan okuma. Ve sanırım  çok ilginç olacak" diye konuştu.

Rossi, Yamaha'ya katıldığında takım 11 sezondur şampiyona kazanamamıştı. İtalyan sürücü, Yamaha'ya 4 kez şampiyonluk yaşattı. Ayrıca takımın motosikleti M1'in geliştirilmesine büyük katkıda bulundu. Buna karşın, Yamaha'dan ayrılmak zorunda kaldığını ima etti.

Yamaha hakkında "Görünüşe göre artık bana ihtiyaçları yok" diyen Rossi, "Bence Yamaha'daki işim bitti. Takımdaki durum 2004'ten beri çok değişti. M1 belki de Moto GP'nin en güçlü motosikleti. Ayrıca Yamaha'nın harika sürücüleri var" ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon takım değiştirecek tek Moto GP yarışçısı Rossi değil. Eski dünya şampiyonu Casey Stoner, Ducati'den Honda'ya geçecek. Şampiyona lideri Jorge Lorenzo'nun ise Yamaha'da kalması bekleniyor.