Buse Naz Çakıroğlu Olimpiyat çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan North Paris Arena’da oynanan boks kadınlar 50 kilo son 16 turunda Meksikalı rakibi Fatima Herrera’yı 5-0 mağlup etmeyi başaran Buse Naz Çakıroğlu çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde milli boksörün rakibi Finlandiyalı Pihla Kaivo - Oja oldu. Buse Naz Çakıroğlu, kariyerinde 2022 Dünya şampiyonluğu, Tokyo 2020 Olimpiyatları gümüş ve Avrupa Oyunları’nda iki altın madalya kazandı. Buse Naz Çakıroğlu’nun çeyrek final maç programı belli oldu. Peki Buse Naz Çakıroğlu çeyrek final maçı bugün mü, ne zaman, saat kaçta? İşte, Busenaz Çakıroğlu’nun ringe çıkacağı saat…

Haber Merkezi - NTV Spor 03 Ağustos 2024 - 09:27
Haber Oluşturma: 03.08.2024 - 09:27 1.Güncelleme: 03.08.2024 - 09:29

Buse Naz Çakıroğlu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor. 50 kilo kadınlar boksta Meksikalı rakibini mağlup ederek yarı finale yükselmeyi hedefleyen Buse Naz Çakıroğlu, karşılaşmayı kazanması durumunda olimpiyatlarda ilk 4 sırada yer almayı garantileyecek. 3 Ağustos Cumartesi günü olimpiyatlarda mücadele edecek sporcularımızın maç programı belli oldu. Oyunları heyecanı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Peki Buse Naz Çakıroğlu olimpiyat çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta? İşte, mücadeleye ilişkin bilgiler…

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU OLİMPİYAT MAÇI NE ZAMAN?

Buse Naz Çakıroğlu, Finlandiyalı rakibi Pıhla Kaıvo - Oja ile bugün (3 Ağustos) Kadınlar 50 kg çeyrek final maçında karşı karşıya geliyor.

Buse Naz Çakıroğlu’nun maç programı belli oldu. Karşılaşma saat 22.04’te başlayacak. Olimpiyat heyecanı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarında olacak.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU KİMDİR?

Olimpiyat gümüş madalyalı boksör. 2022 Dünya şampiyonu.

Boks kültürüyle bilinen Trabzon'da doğdu. Spora burada başladı daha sonra Fenerbahçe Kulübü'ne geçti. 2017'de Avrupa Boks Birliği Şampiyonası'nda altın madalya aldı, ardından 2018 Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda finale çıktı. Bu şampiyonada kaybettiği altını, bir yıl sonra Alcobendas'taki Avrupa Şampiyonası'nda elde etti.

Olimpiyatlara katılımı erkenden garantileyen Çakıroğlu, Tokyo'da üç maç üst üste kazanarak finale kaldı. Kendisinden 11 yaş büyük, iki kez Avrupa şampiyonluğu bulunan Bulgar rakibi Stefka Krasteva'ya hakem kararıyla 5-0 kaybederek gümüşte kaldı.

Bir yıl sonra İstanbul'da sıkletinde Dünya Boks Şampiyonluğu unvanını aldı. Ayrıca iki kez Avrupa Oyunları altın madalyası kazandı.

Yüksek tekniği ve ringdeki hareketli boksuyla tanınan Çakıroğlu, Nazım Yiğit tarafından çalıştırılıyor.