Busenaz Sürmeneli Olimpiyat çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda Kadınlar 60 kg’de mücadele eden Busenaz Sürmeneli adını çeyrek finale yazdırdı. Son Olimpiyat şampiyonu milli boksör Busenaz Sürmeneli’nin çeyrek final maç programı belli oldu. Altın madalya hedefleyen milli boksör son 16 turunda Polonyalı rakibi neta Rygielska'yı 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Peki Busenaz Sürmeneli Olimpiyat çeyrek final maçı ne zaman, saat kaçta? Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında? İşte, Busenaz Sürmeneli’nin olimpiyat maç programı ve kariyeri…

Haber Merkezi - NTV Spor 01 Ağustos 2024 - 13:54

1998 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Busenaz Sürmeneli, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusudur. Milli boksör 2019 ve 2022 Dünya Boks Şampiyonası ve 2024 Avrupa Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Busenaz Sürmeneli başarılarına bir yenisini daha eklemek için Paris Yaz Oyunları’nda mücadele ediyor. Busenaz, son 16 turunda rakibini mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Peki Busenaz Sürmeneli çeyrek final maçı ne zaman? İşte, detaylar…

BUSENAZ SÜRMENELİ MAÇI NE ZAMAN?

Busenaz Sürmeneli’nin Kadınlar 60 kg çeyrek final maçı 3 Ağustos Cumartesi günü yapılacak. Henüz maçın başlangıç saati ve rakibi belli olmadı. Olimpiyat heyecanı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız ekranlarından yaşanıyor.

?

Paris Olimpiyat Oyunları'nda son olimpiyat şampiyonu milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, kadınlar 66kg son 16 turunda Polonya'dan Aneta Rygielska'yı 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Busenaz Sürmeneli 26 Mayıs 1998'de Bursa'da doğdu. Tuğçenaz adında ikiz kız kardeşi vardır. Trabzonlu olan milli boksör, Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusudur.

Son olarak Sırbistan'ın Belgrad kentinde düzenlenen 2024 Avrupa Boks Şampiyonası final maçında 66 kiloda Rus boksör Albina Moldazhanova'yı 5-0 mağlup ederek altın madalya kazandı.

2019 ve 2022 Dünya Boks Şampiyonası'nda; 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanmıştır.