Hatice Akbaş final maçı ne zaman, saat kaçta? Hatice Akbaş - Yuan Chang (kadınlar 54 kg) olimpiyat final maçı hangi kanalda?

Paris Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya için mücadele eden milli boksör Hatice Akbaş, finalde Çinli rakibi Yuan Chang ile karşılaşacak. Son 16 turunda Echegaray, çeyrek finalde Mungsunsetseg ve yarı finalde Japon rakibi I.J Im’ı mağlup eden başarılı boksör, finalde Yuan Chang karşısısında kazanarak ülkemize Paris Yaz Olimpiyatları’nda ilk altın madalyasını kazandırmayı hedefliyor. 9 Ağustos Perşembe günü Türk sporcuların olimpiyat maç programı belli oldu. Peki Hatice Akbaş olimpiyat maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, müsabaya ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 08 Ağustos 2024 - 12:24

Kadınlar 54 kiloda mücadele eden sporcumuz Hatice Akbaş, adını finale yazdırarak madalyayı garantiledi. Milli boksörlerimmizden olan Buse Naz Sürmeneli olimpiyatlara çeyrek finalde veda ederken Esra Yıldız Kahraman bronz madalya kazanma başarısı göstermişti. Buse Naz Çakıroğlu ise kadınlar 50 kiloda altın madalya maçına çıkacak. Spor tutukunları ise Hatice Akbaş ve diğer sporcularımızın maç programını yakından takip ediyor. Peki Hatice Akbaş final maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, karşılaşmaya ilişkin bilgiler…

HATİCE AKBAŞ MAÇI NE ZAMAN?

Milli boksör Hatice Akbaş, Çinli Yuan Chang'le Roland-Garros'ta altın madalya maçına çıkacak. Mücadele 8 Ağustos Perşembe günü saat 23.51’de başlayacak. Karşılaşmanın TRT Spor veya TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı yayınlanması bekleniyor.

HATİCE AKBAŞ KİMDİR?

24 Haziran 2001’de Malatya’nın Akçadağ ilçesinde doğan Hatice Akbaş, babası Kerem Akbaş’ın yönlendirmeleriyle 10 yaşında kick-boks ve muay thai branşlarıyla spora başladı.

4 yıl hiçbir malzemesi olmadan sadece gölge boksu yaparak Türkiye ve Balkan şampiyonalarına katılan Akbaş, 2014’te boksa geçti. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında çok sayıda madalya kazanan Akbaş, kariyerini Fenerbahçe’de sürdürüyor.

HATİCE AKBAŞ BAŞARILARI

2023 Avrupa Oyunları 54 kg Bronz Madalya

2022 Akdeniz Oyunları 54 kg Altın Madalya

2022 Dünya Şampiyonası 54 kg Altın Madalya