İlke Özyüksel Mihrioğlu kimdir, kaç yaşında? Milli sporcunun kariyeri ve başarıları

Paris Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden sporculardna olan ilke Özyüksel Mihrioğlu, modern pentatlon yarı final B grubundaki mücadelesinde eskrimde 209, binicilikte 300, yüzmede 277, koşu-atışta 606 ve toplamda 1392 puanla 7. sırayı alarak finale yükseldi. Bu başarısının ardından başarılı sporcunun kariyeri gündem oldu. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda 5. olan pentatletimizin final mücadelesi Pazar günü oynanacak. İlke Özyüksel Mihrioğlu kimdir, kaç yaşında? İşte, başarıları ve kariyeri…

Haber Merkezi - NTV Spor 10 Ağustos 2024 - 16:40

Olimpiyatlarda altın madalya için mücadele veren İlke Özyüksel Mihrioğlu’nun kariyeri ve başarıları gündem oldu. Tokyo 2020 ve Rio 2016’da mücadele eden Mihrioğlu, Dünya Kupası finali, Dünya Şampiyonası, Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. Henüz altın madalya sahibi olamayan sporcumuz Paris Olimpiyatları’nda altın madalya hedefliyor. Peki İlke Özyüksel Mihrioğlu kimdir, kaç yaşında? İşte, hayatı…

?

26 Şubat 1997 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Tokyo Olimpiyatları beşincisi modern pentatlet. Türkiye'nin bu branştaki ilk (ve şu ana kadar tek) sporcusu olarak tarihi bir başarıya imza attı.

Doğumunda bir hastalık nedeniyle lazer tedavisi gören, hastalıklarla boğuşarak geçirdiği çocukluğunda beş kez damar ameliyatı geçiren Özyüksel, buna rağmen küçük yaşından itibaren sporda inanılmaz başarılar yakaladı.

Henüz dokuz yaşında iken modern pentatlonda Dünya Ümitler şampiyonluğu kazanan Özyüksel, 2015'te ise Dünya Yıldızlar'da altın madalya aldı. Rio Olimpiyatları'na 19 yaşındayken katılarak tarih yazan Türk modern pentatlet, o yarışmayı 35'inci sırada noktaladı.

Beş yıl sonra Tokyo 2020'de pentatlonu sondaki binicilik ve koşudaki üstün grafiği sayesinde beşinci sırada tamamlayan Özyüksel, Türk spor tarihine geçen başarılardan birine imza attı.

Atletizmde 1500 metrede ulusal düzeyde yarıştığı için genellikle pentatlon içinde koşu branşında yüksek skor elde eden Özyüksel, spor tarihinde hem Avrupa hem de dünya şampiyonasında Türkiye'ye modern pentatlondaki ilk madalyaları getirme başarısını gösterdi.