Nisanur Erbil kimdir, kaç yaşında? Nisanur Erbil Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda son 16’ya kaldı

Olimpiyat Oyunları’nda milli eskrimci Nisanur Erbil ilk turu seçi başı olarak tamamladıktan sonra son 32 turunda ABD’li rakibi Magda Skarbonkiewicz’i 15-11 mağlup ederek adını son 16 turuna yazdırdı. Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda başarılı sonuçlar elde eden Nisanur Erbil’in kariyeri ve başarıları merak konusu oldu. Peki Nisanur Erbil kimdir, kaç yaşında? İşte, kariyerine ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 29 Temmuz 2024 - 14:16

Milli eskrimci Nisanur Erbil, Paris Olimpiyatları’nda son 16 turuna kalmaya hak kazandı. Genç sporcununun son 16 turundaki rakibi ise Fransız Sara Balzer oldu.

Küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilenen Nisanur Erbil’in eskrim kariyeri 13 yaşında başladı. Nisanur Erbil 2003 yılında Samsun’da dünyaya geldi.

Eskrime başladıktan sonra iki yıl içerisinde milli takıma yükselen Erbil, Avrupa Yıldız ve Gençler Şampiyonası’nda Kılıç kategorisinde takım halinde bronz madalya kazanan takımda yer aldı.

İtalya’nın Foggia kentinde düzenlenen Avrupa Yıldızlar ve Gençler Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kadınlarda altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

Nisanur Erbil, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil ediyor.