Taha Akgül madalya maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Milli güreşçi üçüncülük maçında

3 kez Dünya ve 11 kez Avrupa şampiyonu olma başarısı gösteren Taha Akgül, yarı finalde Amir Hossein Zare'ye 2-1 yenilerek final şansını kaybetti. Taha Akgül, bronz madalya mücadelesinde Lazarev ile karşılaşacak. Taha Akgül rakibi karşısında kazanarak olimpiyat üçüncüsü olmak istiyor. Peki Taha Akgül güreş maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, mücadeleye ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 10 Ağustos 2024 - 15:10

Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen karşılaşmalarda serbest stil 125 kilo son 16 turunda Porto Rikolu Jonovan Darius Smith'i 10-0 mağlup eden , çeyrek finalde Macar Daniel Ligeti'yi 8-0 yendi. Yarı finalde İranlı Amir Hossein Zare ile karşılaşan Taha Akgül, rakibine 2-1 yenilerek finale çıkma şansını kaybetti. Milli güreşçi maçını kazanarak olimpiyat üçüncüsü olmayı hedefliyor. Peki Taha Akgül üçüncülük maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte, Taha Akgül bronz madalya maçınının ayrıntıları…

, SAAT KAÇTA?

Taha Akgül, bronz madalya olimpiyat mücadelesi 10 Ağustos cumartesi günü saat 20.45’te başlayacak. heyecanı TRT Spor ekranlarında olacak. Taha Akgül rakibini mağlup etmesi durumunda olimpiyat üçüncüsü olacak.

TAHA AKGÜL KİMDİR?

2016 şampiyonu.

Güreş tarihinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul edilen Akgül, Rio'da kazandığı Olimpiyat şampiyonluğunun yanı sıra üç kez Dünya, 10 kez Avrupa, bir kez de Akdeniz Oyunları şampiyonu oldu.

Güreşe 12 yaşında Sivas Demirspor'da başladı, daha sonra İzmir'e taşındı. 2010 yılında Dünya Gençler ikincisi olduktan sonra büyük bir çıkış yakaladı. 2011'den itibaren büyük şampiyonalarda tam 20 kez kürsüye çıktı.

Dünya Şampiyonası'nda 2014-15'te elde ettiği iki zaferle birlikte Rio 2016'ya en önemli favorilerden biri olarak geldi. Dört maçını kazanıp şampiyonluğa giderken rakiplerine iki puan bıraktı. Böylece 1996'dan bu yana Türkiye'nin ilk ağır sıklet Olimpiyat şampiyonluğunu kazandı. Tokyo'da bir kez daha Olimpiyat sahnesinde yer alan Akgül, oyunlardan bu kez üçüncü olarak ayrıldı.

Toplamda 10 Avrupa şampiyonluğu kazanarak tüm zamanlarda serbest stilde en fazla altın madalyası olan Avrupalı güreşçi oldu. 2011'den bu yana 151-9'luk bir maç kaydı yakaladı.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi'nden mezun olan Akgül, doktorasını ise doğduğu kent olan Sivas'taki Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamlandı. Ankara ASKİ Spor Kulübü'nün sporcusu olan Olimpiyat şampiyonunu Abdullah Çakmar çalıştırıyor.

Akgül, 2022'de Macar fitnes eğitmeni Bianka Cekusz ile dünya evine girdi.