“O günleri özlüyorum ama...”

Caroline Wozniacki NTV Spor'a konuştu. TEB İstanbul Cup için İstanbul’a gelen Danimarkalı raket, Dünya 1 numarası olduğu günleri özlediğini ama zirvede olmanın çok da önemli olmadığını söyledi.

NTV Spor 15 Temmuz 2014 - 09:36
TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nın 1 numaralı seri başı Carolin Wozniacki NTV Spor'dan Mehmet Sevinç'in sorularını yanıtladı.
 
Danimarkalı raket İstanbul'da olmaktan mutlu olduğunu söyledi: “Türkiye ile çok güzel bağlarım var. Birçok defa buraya geldim. Ülkenizdeki sponsorum sayesinde iyi dostlara sahip oldum. İstanbul'da güzel anılarım var. Bir defa daha bu güzel şehirde olmaktan dolayı son derece mutluyum.”
 
Wozniacki, turnuvanın yapıldığı Koza World Of Sports Tesisleri'nden övgü dolu sözler ile bahsetti: “Gerçekten çok güzel. Harika kortlar var. Havuzlar var. Kısaca, bir spor tesisinde  olması gereken herşey yapılıyor. Bittiğinde yeni tenisçilerin yetişmesi için muhteşem bir spor kompleksi olacağına inancım tam.”
 
Carolin Wozniacki bu sezonki performansını da değerlendirdi: “Sadece iyi tenis oynamaya çalışıyorum ve bunu başardığımı düşünüyorum. Sezonun geri kalan kısmında da iyi oyunumu sürdürmek amacındayım. İyi oynadığım maçlar oldu, kötü oynadığım karşılaşmalar oldu. Bunlar tenisin içinde olan şeyler. Ancak her seferinde yeni şeyler öğreniyorsunuz. Bu da tenisçi olmanın bir parçası diyebilirim.”
 
Danimarkalı tenisçi İstanbul Cup'taki hedefine değindi: “Dürüst olmak gerekirse bekleyip görmek lazım. Maçlara teker teker bakıp kupaya kadar gitmek istiyorum.”
 
Bir futbol hayranı olan Wozniacki, Dünya Kupası hakkındaki görüşlerini dile getirdi: “Almanya gerçekten çok iyiyidi. Sergiledikleri futbol  ile Dünya Kupası'nı almayı hak ettiler. Oyunculara baktığımda da Hollandalı Robben futboluyla beni son derece etkiledi.”
 
Wozniacki kadın futbolunun popüler olduğu Danimarka'da tenisi seçmekle doğru karar verdiğini ifade etti: “Aslına bakarsanız bir çok spor dalı ile ilgilenebilirdim. Bunu sadece futbol olarak düşünmemek lazım. Ama tenis oynayarak çok doğru bir karar verdiğimi görüyorum.”
 
Bir dönem kadınlarda 1 numara koltuğunda oturan Carolin Wozniacki o günleri özlediğini ama zirvede olmanın kendisi için önemli olmadığını belirtti: “Özlemiyorum dersem yalan olur. Ama hala tenis oynamaya devam ediyorum. Kortların dışında da güzel günler yaşıyorum. Turnuvalar için dünyanın çeşitli yerlerine gitme şansım oluyor. Dikkatler ne olursa olsun halen üzerinizde. Bence 1 numarada olmamak çok da önemli değil. Tek fark halen zirvedeki yerinizi koruyor olmamanız.”