2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman başlıyor? 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihi

Kırkpınar Yağlı Güreşleri bu yıl 663. kez düzenlenecek. Tarihi güreşlere sporseverler yoğun ilgi gösterirken bu yıl güreşler lig usulü gerçekleştirilecek. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 14 boyda 852 pehlivan güreş tutacak. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılımda lig usulüyle belirleme sistemine geçilmesi dolayısıyla bu yıl ön eleme için 28 başpehlivan, normal güreş takviminden önce er meydanında mücadele verecek. Peki 2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman, hangi tarihte? İşte, Kırkpınar Yağlı Güreşleri için açıklanan program…

Haber Merkezi - NTV Spor 28.06.2024 - 15:37
2024 Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman başlıyor? 663. Kırkpınar Yağlı Güreşleri tarihi

Tarihi Kırkpınar Yarışları için heyecan dolu geri sayım başladı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Kırkpınar’da format değişikliğine gitti. Kırkpınar Güreşleri’nde bu yıl 7 etaptan oluşan lig usulü uygulanacak. Puan cetvelinde ilk 32’ye adını yazdıran başpehlivanlar Kırkpınar’a doğrudan katılırken aynı boyda güreş tutacak 8 pehlivan ise ön eleme usulüyle belirlenecek. Federasyon talimatnamesinin müsabaka eşleşme usul ve esaslarına göre, ilk 32'ye giren pehlivanlardan ilk sekiz birinci, ikinci sekiz ikinci ve üçüncü sekiz üçüncü ve dördüncü sekiz de dördüncü torbayı oluşturacak. Peki Kırkpınar Yağlı Güreşleri ne zaman? İşte, detaylar…

?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılımda lig usulüyle belirleme sistemine geçilmesi dolayısıyla bu yıl ön eleme için 28 başpehlivan, normal güreş takviminden önce er meydanında mücadele verecek.

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu, Kırkpınar'da format değişikliğine giderek 7 etaptan oluşan lig usulünü geçen yıl başlatmıştı.

Buna göre lig puan cetvelinde ilk 32'ye adını yazdıran başpehlivanlar Kırkpınar'a direkt katılırken, aynı boyda güreş tutacak 8 pehlivanın ise ön eleme usulüyle belirlenmesi kabul edilmişti.

Kural gereği 4 Temmuz'da 28 başpehlivan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak için Sarayiçi Er Meydanı'nda ter dökecek.

Başpehlivan güreşlerinin başlayacağı 6 Temmuz Cumartesi gününden iki gün önce başpehlivanlar bu yılın Kırkpınar'ında ilk randevuya çıkacak.

ÇEYREK FİNALDE KARIŞIK KURA UYGULAMASI YAPILACAK

Federasyon talimatnamesinin müsabaka eşleşme usul ve esaslarına göre, ilk 32'ye giren pehlivanlardan ilk sekiz birinci, ikinci sekiz ikinci ve üçüncü sekiz üçüncü ve dördüncü sekiz de dördüncü torbayı oluşturacak.

Dördüncü torbayı oluşturan pehlivanlar ile ön elemeden gelecek sekiz pehlivan ilk tur güreşi yapacak.

Bu turun galipleri ikinci turda da dördüncü torbaya girecek.

Bu torbalar arasında birinci ve dördüncü torba, ikinci ve üçüncü torba arasında kura çekimiyle eşleşmeler yapılacak.

Bu turdan sonraki kura çekiminde tur atlayan pehlivanlar içerisinde Lig'de sıralaması daha yüksek olan ilk sekiz birinci torbada, diğer sekiz pehlivan da ikinci torbada yer alacak.

Çeyrek final ve takip eden turlarda tek torbada karışık kura uygulaması gerçekleştirilecek.

Sayfa Yükleniyor...