TFF 1. Lig 2020-2021 sezonunun ilk devresinde 108 yabancı uyruklu futbolcu forma giydi.Statü gereği kadrolarında en fazla 10 yurt dışı kökenli futbolcu bulundurabilen ve bu isimlerden 6'sına müsabaka kadrosuna yer verebilen TFF 1. Lig ekipleri, sahada aynı anda 5 yabancı oyuncuyla mücadele edebiliyor.Altınordu ve Bursaspor'un sadece yerli futbolculara şans verdiği ligde diğer 16 ekip ilk yarı boyunca 108 farklı yabancı ismi sahaya sürdü.Aias Osman, Adana Demirspor ile Tuzlaspor'da, Aldin Cajic ise İstanbulspor ile Tuzlaspor'da forma şansı buldu.
Altay'ın 9 yabancıyla oynadığı ligde, Adana Demirspor, Adanaspor, Aydeniz Et Balıkesirspor, Bereket Sigorta Ümraniyespor, Giresunspor ve Tuzlaspor 8'er, Ankaraspor, İstanbulspor, Menemenspor, Royal Hastanesi Bandırmaspor 7'şer, Ankara Keçiörengücü, Beypiliç Boluspor ve Yılport Samsunspor 6'şar, Akhisarspor 5, Eskişehirspor 2 da yabancı futbolcuya şans verdi.
İlk devre 38 ülkeden yabancı futbolcunun forma giydiği TFF 1. Lig'de, Nijerya'dan 12, Senegal'den 10, Brezilya ile Fildişi Sahili'nden ise 7'şer oyuncu süre aldı.Bu ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan (6), Gana, Hırvatistan, Kamerun (5), Arnavutluk, Mali, Portekiz (4), Kosova (3), Benin, Fransa, Hollanda, Polonya, Slovenya (2), Almanya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Burkina Faso, Büyük Britanya, Fas, Gambiya, Gine, Güney Afrika, İspanya, İsrail, İtalya, İzlanda, Liberya, Litvanya, Panama, Suriye, Togo ve Venezuela (1) izledi.
Ligin ilk yarısında forma giyen yabancı isimlerden, Adana Demirspor’da Emilijus Zubas ve Menemenspor'da Gentian Selmani tüm maçlarda 90'ar dakika sahada kaldı.Ligin ilk devresinde toplam 139 kez rakip fileleri havalandıran yabancı oyuncular içinde, Altay'dan Marco Paixao 12 golle zirvede yer aldı. Giresunsporlu Ibrahima Balde'nin 7 gole ulaştığı ligde, Tuzlaspor'dan Thuram, Aydeniz Et Balıkesirspor'dan Antonio Mrsic ve Adanaspor'dan Ognjen Ozegovic ise 6'şar gol attı.
Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Süper Lig'de geride bıraktığımız haftada konuk ettikleri Galatasaray'a 2-0 yenildikleri maça değindi.
Karşılaşmaya maçın ağırlığını taşıyacak hakem atanmadığını ifade eden Bilen, Holse'nin iptal edilen golünde kafalarında soru işareti kaldığını söyledi.
Galatasaray maçında eksiklere dikkat çeken Bilen, "Evimizde Galatasaray’la oynadığımız maçı ne yazık ki kaybettik. Hafta boyunca takımımız iyi çalıştı ancak uzun süredir bizimle birlikte olan ve takımın lokomotif oyuncuları arasında yer alan üç futbolcumuzun sakatlığı, transfer yasağı nedeniyle dar bir kadroyla mücadele etmemiz, oyun düzenimizi etkiledi. Ancak şunu da açık yüreklilikle söylemeliyim ki, karşımızda Süper Lig’in lideri ve bu sezon yalnızca bir maç kaybetmiş, şampiyonluğun güçlü adaylarından biri vardı. Bu nedenle moral bozmaya gerek yok. Önümüze bakacağız" ifadelerini kullandı.
Avrupa hedefinden uzaklaşmadıklarını söyleyen Veysel Bilen, "Samsunspor’da oluşan puan kayıpları ve Galatasaray maçında yaşanan hakem olayları hakkında konuşan Başkan Vekili Bilen, “Son haftalarda alınamayan puanlar ve yaşanan mağlubiyetler nedeniyle ‘Samsunspor hedeften uzaklaştı’ gibi bir algı oluşmuş olabilir. Buna katılmıyoruz. Evet, oyun tempomuzda bir düşüş var ama bu geçici bir durum. Avrupa hedefimiz ve hayalimiz hâlâ canlı. Üçüncülük ve dördüncülük yarışımız sürüyor. Sezon sonunda Avrupa kupalarına katılma hedefimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda, ilk olarak Alanyaspor maçıyla kötü gidişata son vermeyi planlıyoruz. Sakat oyuncularımızla ilgili aldığımız son bilgilere göre, üç isimden en az ikisinin Alanya deplasmanında bizimle olacağını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.
Galatasaray maçında iptal edilen goldeki hakem kararına serzenişte bulunan Bilen, "Galatasaray maçında hafta başında bu maçın ağırlığını kaldırabilecek bir hakemin atanmasını istemiştik ancak anlam veremediğimiz şekilde farklı bir atama yapıldı. Holse’nin attığı ve ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golümüz, kamuoyunda da tartışma konusu oldu. Çok ince bir ‘dirsek ofsaytı’ iddiasıyla iptal edilen golümüzün bu kadar hızlı bir şekilde değerlendirilmesi, kafamızda soru işaretleri yarattı” diyerek sözlerini noktaladı.