Arefe günü bankalar, kargo firmaları, noterler ve borsa açık mı, kapalı mı? 9 Nisan yarım gün mü, nereler kapalı?

Arefe günü, Ramazan Bayramı öncesinde 9 Nisan Salı gününe denk geliyor. Kamu kurumlarının tamamı bayramda kapalı olurken vatandaşlar, bayram öncesinde işlemlerini halledebilmek için noter, borsa, kargo firmaları ve bankaların çalışma durumunu yakından takip ediyor. Ramazan Bayramı 10 Nisan Çarşamba günü başlayacak. Özellikle bayram öncesinde banka şubelerinde işlem yapmaya hazırlananlar saat kaça kadar açık olduğunu araştırıyor. Peki Arefe günü bankalar, kargo firmaları, noter ve borsa açık mı, kapalı mı? 9 Nisan yarım gün mü? İşte, arefe günü açık ve kapalı işletmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 09.04.2024 - 09:07
Son Güncelleme: 09.04.2024 - 09:07
Arefe günü bankalar, kargo firmaları, noterler ve borsa açık mı, kapalı mı? 9 Nisan yarım gün mü, nereler kapalı?

8-9 Nisan tarihinde kapalı olacak yerler, vatandaşların gündeminde yer alıyor. Özellikle kamu çalışanlarının 8-9 Nisan tarihlerinde idari izin yapacak olması sebebiyle gözler kamu bankalarına çevrildi. Bayram alışverişlerini internet üzerinden yapanlar ise kargo firmalarının pazartesi günü ve arefe günü çalışma saatlerine odaklandı. Eczaneler bayram tatilinde nöbet usulü çalışmaya devam edecek. Vatandaşlar yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilecek. Borsada alım ve satım işlemi yapacaklar ise Borsa İstanbul’un çalışmasına odaklandı. Peki 8-9 Nisan bankalar, kargo firmaları, eczaneler, noterler ve borsa açık mı, kapalı mı? İşte, çalışma durumlarına ilişkin detayları…

8-9 NİSAN BANKALAR KAPALI MI, AÇIK MI?

Ramazan Bayramı tatili öncesindeki 8-9 Nisan 2024 tarihleri idari izin kapsamına alındı. 8 Nisan Pazartesi günü özel bankalar vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. 9 Nisan Salı günü ise arefe günü olduğundan yarım gün açık kalacak. Salı günü öğleden sonra bankalar kapalı olacak.

BUGÜN KARGO FİRMALARI AÇIK MI?

Kargo firmaları özel olarak faaliyetlerini sürdürdüğünden bayram öncesinde mesai devam edecek. Özellikle bayram alışverişlerinde kargo firmalarını tercih edenler, 10 Nisan Çarşamba gününden önce teslimat olup olmayacağını ilgili kargo firmasının müşteri hizmetlerinden öğrenebilirler. Kargo firmaları pazartesi ve salı günü açık olacak.

PAZARTESİ ECZANELER KAPALI MI? 

Eczaneler, kamu kurumu olmadığından Pazartesi günü normal çalışma saatlerinde açık olmaya devam edecek. Salı günü ise arefe günü olduğundan Eczaneler yarım gün açık olacak. Bayram tatilinde ise eczaneler nöbetçi usulü çalışmaya devam edecek. Nöbetçi eczaneler, Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen uygulama ile birlikte e-Devlet üzerinden sorgulanabilir.

8-9 NİSAN NOTERLER KAPALI MI? 

Ramazan Bayramı tatili süresi boyunca noterler kapalı olacak. Alım ve satım işlemi yapacaklar için 8-9 Nisan tarihinde noterlerin çalışma durumu netlik kazandı. Noterler, Adalet Bakanlığı ile eşgüdümlü çalıştığı için çalışma durumları benzerlik gösteriyor. Noterler 8 Nisan Pazartesi günü açık olurken Salı günü yarım gün açık olacak.

8-9 NİSAN BORSA AÇIK MI?

Borsa İstanbul, 8 Nisan Pazartesi günü tam gün açık olacak. Yarın Borsa İstanbul’da hisse alım ve satım işlemleri gerçekleştirilebilecek. 9 Nisan Salı günü ise 13.00’a kadar borsa açık olacak. Ramazan Bayramı’nda borsa kapalı olacak.

Sayfa Yükleniyor...