Sosyal medya: Instagram son dakika açılacak mı, ne zaman? Instagram erişim yasağı kalkıyor mu, erişime açılacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu’ndan Instagram’ın erişim yasağına ilişkin son dakika açıklama geldi. Ciddi aşama kaydedildiğinin altını çizen Bakan Uraloğlu, “ Süreci yakından takip ediyoruz, istediğimiz gerekler yerine getirildiği takdirde erişim engelini kaldıracağız.” ifadelerini kullandı. Dünyanın en fazla kullanıcı sayısına sahip sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram’a Türkiye’de yaklaşık 4 gündür erişim sağlanamazken kullanıcılar son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Peki Instagram açılacak mı, ne zaman açılacak? Instagram yasağı kalktı mı? İşte, Instagram’la ilgili yapılan son açıklamalar…

Haber Merkezi - NTV Spor 06.08.2024 - 17:17
Son Güncelleme: 06.08.2024 - 17:17
Sosyal medya: Instagram son dakika açılacak mı, ne zaman? Instagram erişim yasağı kalkıyor mu, erişime açılacak mı?

Bakan Abdulkadir Uraloğlu son dakika Instagram ile ilgili sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Bu gelişmenin ardından gözler yapılacak görüşmeye çevrildi. Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirilen Instagram’ın yetkilileriyle daha önce bir toplantı yapılmıştı. Instagram uygulamasında Türk kullanıcıların yaptığı bazı paylaşımları kaldıran ya da engelleyen Instagram’a Cuma gününden itibaren erişim sağlanamıyor. Katalog suçlar arasında ise Soykırım ve insanlığa karşı suçlar, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, düşmanla işbirliği yapmak gibi suçlar yer alıyor. Peki Instagram ne zaman düzelir? İnstagram ne zaman açılacak? İşte, Bakan Uraloğlu’nun yaptığı yeni açıklama…

BAKAN URALOĞLU'NDAN YENİ

Instagram erişim yasağıyla ilgili Bakan Uraloğlu, "Gerçekten toplumumuzda gösterdiğimiz refleksin çok ciddi bir karşılığı olduğunun bilinmesini isterim. Süreci yakından takip ediyoruz, istediğimiz gerekler yerine getirildiği takdirde erişim engelini kaldıracağız. İki tane geniş katılımlı toplantı yapıldı ancak dar anlamda da anlık olarak haberleşiyoruz. Yeni bir takvim hani şu tarihte toplanacağız değil. Bir toplantıya gerek kalmamasını umuyoruz, 'Sizin şu taleplerinizi karşıladık.' dediklerinde biz de bu erişimi sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı. 

META'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Meta Sözcüsü Instagram erişim engeline ilişkin önemli açıklama yaptı.

"Türkiye'de Instagram'a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum kalırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor." ifadelerinin kullanıldığı açıklamada hizmetleri yeniden kullanıma sunmak için ellerinden geleni yapmaya devam edecekleri bildirildi

INSTAGRAM AÇILACAK MI?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim engeli getirilen Instagram’a ilişkin sosyal medya hesabından yeni açıklama yaptı.

Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar sonucunda Instagram’a erişim engeli getirildiğini hatırlatan Uraloğlu, yetkililerle geçen hafta görüşüldüğü ifade etti.

Bakan Uraloğlu açıklamasının devamında “ Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüşme saat 13.00'da başlarken konuyla ilgili kararın görüşme sonrasında açıklanması bekleniyor.

INSTAGRAM NEDEN KAPANDI?

BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi.

BTK'nin site bilgileri sorgulama menüsünden Instagram'a erişim engeli kararı alındığı öğrenilirken edinilen bilgiye göre karar "katalog suçlar" olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için verildi.

Yetkililer engelin ne zaman kaldırılacağının Instagram tutumuna bağlı olduğunu belirtiyorlar.dığına ve ne kadar süreceğinize ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu içeriyor.

Bu yaptırımın kaldırılması için bir süre belirlenmediği ve Instagram'ın tutumuna bağlı olduğu belirtiliyor.

HANGİ ÜLKELER INSTAGRAM’A ERİŞİM ENGELİ UYGULUYOR?

ÇİN

KUZEY KORE

İRAN

TÜRKMENİSTAN

RUSYA

Sayfa Yükleniyor...