LİSANS KPSS sınav sonuçları 2024 sorgula - ÖSYM KPSS sınav sonuçları erişime açıldı mı? KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?

KPSS sınav sonuçları son dakika erişime açıldı. ÖSYM’den yapılan duyuruda 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan KPSS lisans Genel Yetenek- Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavlarının değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu. Sonuc.osym.gov.tr sistemine giriş yapmakta zorlanan adaylar ise alternatif olarak sonuçları mobil uygulama üzerinden görüntüleyebilecek. KPSS sınav sonuçlarıyla birlikte öğretmenlik dışındaki adaylar 2 yıl boyunca tercih yapabilecek. KPSS sınav sonuçları T.C.kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilir. Peki KPSS sınav sonuçları 2024 açıklandı mı? KPSS sonuçları hızlı nasıl sorgulanır? İşte, KPSS sınav sonuçları sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 23.08.2024 - 09:55
Son Güncelleme: 23.08.2024 - 10:18
LİSANS KPSS sınav sonuçları 2024 sorgula - ÖSYM KPSS sınav sonuçları erişime açıldı mı? KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?

ÖSYM son dakika KPSS sınav sonuçlarını açıkladı.Sınav kurallarına uymadığı tespit edilen kopya çeken, bilgi paylaşımı yapan adayların sınav puanları hesaplanmayacak. Sınavın değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürürken adaylar sınavdan elde ettikleri puanlarla açılan kadrolara müracaat edebilecek. KPSS sınav puanı geçerlilik süresi 2 yıl olurken gözler sonuçlara çevrildi. 4 yıllık üniversite mezunu adayların yanı sıra bu yıl ön lisans ve ortaöğretim sınavları da yapılacak. KPSS sınav sonuçları sorgulama ekranı ise sabah saatlerinden itibaren yoğun ilgi görüyor.Sınav sonuçları açıklandıktan sonra sistemde bazı yoğunluklar oluşabilirken adaylar alternatif olarak sonuçları mobil uygulama üzerinden görüntüleyebilir. Peki KPSS sınav sonuçları 2024 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak? İşte, KPSS sınav sonucu öğrenme yöntemi…

ÖSYM SON DAKİKA SONUÇLARI DUYURDU

" DUYURU
(23 Ağustos 2024)

2024-KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, , ve ÖABT) Sonuçları Açıklandı

14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde uygulanan 2024-KPSS Alan Bilgisi ve 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarına ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 14 Temmuz 2024 tarihinde uygulanan Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 42 numaralı sorunun iptal edilmesine, Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı'ndaki 13 numaralı sorunun “A” olarak verilen cevabının “C” olarak düzeltilmesine; 4 Ağustos 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'nin (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı Temel Soru Kitapçığı’ndaki 30 numaralı sorunun "B" olarak girilmiş cevabının "D" olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlanmıştır." 

2024

KPSS SINAV SONUÇLARI 2024 SORGULAMA EKRANI

KPSS sınav sonuçları duyurusu ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılacak. Açıklanan takvime göre sınav sonuçları 23 Ağustos cuma günü adayların erişimine açılacak. Sınav sonuçları henüz duyurulmadı. Resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

KPSS sınav sonuçları ekranında adayların Genel Yetenek - Genel Kültür oturumlarından elde ettikleri puanlar, doğru-yanlış cevap sayıları ve diğer bilgiler yer alacak.

Adaylar sonuc.osym.gov.tr ekranından T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek.

SINAV PUANLARI 2 YIL BOYUNCA GEÇERLİ OLACAK

2024 KPSS sınav sonuçları, açıklandıktan itibaren iki yıl süreyle geçerli olacak. Ancak öğretmen adayları için 2024- KPSS’de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıl ile sınırlıdır. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınavın sonucunun açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder.

KURALLARA UYMAYAN ADAYLARIN SINAVI GEÇERSİZ OLACAK

ÖSYM tarafından paylaşılan bilgiye göre adayların sınav süresince konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişimlerinde bulunması, birbirlerinden kalem, silgi vb. alıp vermeleri, sınavın cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları, sınav süresi bittiği halde cevaplama yapması ve sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacak.

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Sınava, atandığı salonda/sırada girmesi,

• Sınav süresi başlamadan önce Sınava Giriş Belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

• Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

• Cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdının ilgili alanına işaretlemiş olması,

• Cevap kâğıdına T.C. Kimlik Numarasını ve soru kitapçığı numarasını doğru olarak yazıp kodlaması,

• Soru kitapçığı ile cevap kâğıdına yazması ve işaretlemesi gereken bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması, 25

• Sınav sorularını, sınavın cevaplama süresi başlatıldıktan sonra okumaya başlaması,

• Sınav süresi bittikten sonra soruları okumaması ve cevap kâğıdında işaretlemeye devam etmemesi,

• Sınav sonunda soru kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) ve cevap kâğıdını sınav görevlilerine teslim etmesi,

• Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması

Sayfa Yükleniyor...