YKS tercih kılavuzu 2024 son dakika yayımlandı! ÖSYM YKS tercih ekranı: YKS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılır?

YKS tercih kılavuzu son dakika ÖSYM tarafından açıklandı. Öğrencilerin merakla beklediği üniversitelerin kontenjanları, başarı sıralamaları ve diğer detaylar belli oldu. Adaylar tercih takvimi sürecinde tercihlerini ÖSYM AİS üzerinden gerçekleştirebilecek. YKS tercihleri 25 Temmuz Perşembe günü başlarken 2 Ağustos tarihine kadar sürecek. Adaylar tercih listelerinde en fazla 24 üniversiteye yer verebilirken listenin doldurulma zorunluluğu bulunmuyor. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanlar ve YKS tercih kılavuzu eşliğinde tercihlerini şekillendirecek. Peki 2024 YKS tercih kılavuzu açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, YKS 2024 tercih ekranı ve son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 25.07.2024 - 16:07
Son Güncelleme: 25.07.2024 - 16:07
YKS tercih kılavuzu 2024 son dakika yayımlandı! ÖSYM YKS tercih ekranı: YKS tercihleri ne zaman ve nasıl yapılır?

YKS tercih işlemleri telefon veya bilgisayar aracılığıyla gerçekleştirilebilecek. tarafından yayınlanan takvime göre tercih işlemleri 25 Temmuz Perşembe günü başlayacak. Lise mezunu adaylar ise YKS tercih kılavuzunu beklemeye başladı. YKS tercih kılavuzunda tablo-3 ekranında ön lisans bölümleri ve tablo 4’de ise 4 yıllık lisans bölümlerine ilişkin yer alacak. Kılavuzda ayrıca ilgili bölümün puan türü, genel kontenjanı, özel koşul ve açıklamaları yer alacak. Adaylar ayrıca tercih kılavuzunda ayrıca başarı sıralamaları ve en küçük puan (taban) görüntüleyebilecek. Peki YKS tercih kılavuzu açıklandı mı? YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte, tercihlere ilişkin son durum…

YKS TERCİH KILAVUZU 2024 AÇIKLANDI MI?

YKS tercih kılavuzu son dakika açıklandı.

2024 - YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM'den yapılan açıklamada " 

2024-YKS tercih işlemleri, 25 Temmuz 2024 tarihinde saat 16.00'da başlayacaktır.

Adaylar tercihlerini, 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan bireysel olarak kendileri yapacaktır.

Tercih işlemleri, 2 Ağustos 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Adaylar, 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Tercih yapacak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri, tercihlerini Kılavuz bilgileri doğrultusunda yapmaları gerekmektedir.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaktır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI"  

YKS TERCİH EKRANI NE ZAMAN ERİŞİME AÇILACAK?

YKS tercih kılavuzu açıklandıktan sonra adaylar için tercih maratonu başlayacak. Tercih ekranına ösym.ais üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapılabilecek. Adaylar sol tarafta bulunan menü yardımıyla tercih ekranına ulaşabilecek. Tercih etmek istedikleri üniversite ve bölümlere buradan listelerinde yer verebilecekler.

YKS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Merkezî yerleştirme işleminde bir programa kesin kayıt hakkı kazananların belirlenmesinde aynı programı tercih etmiş adaylar arasından, tercihi hangi sırada olursa olsun yerleştirmede kullanılan yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı büyük olan adaya öncelik tanınacaktır. Eğer adayların yerleştirme puanları eşitse, ilgili TYT/SAY/SÖZ/EA/DİL sınav puanı büyük olana öncelik verilecektir. Eşitlik sürdüğü takdirde söz konusu yükseköğretim programını daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde OBP’si yüksek olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

SONUÇLAR ÖSYM TARAFINDAN DUYURULACAK

Yerleştirme sonuçları, internet (https://sonuc.osym.gov.tr) ve mobil uygulaması aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

Sayfa Yükleniyor...