8-9 Haziran YKS soruları ve cevapları 2024 açıklandı mı? YKS Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat, Din Kültürü, Felsefe soruları ve cevap anahtarını görüntüle

Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenen YKS oturumlarının 2’inci tamamlandı. AYT oturumunun sona ermesiyle birlikte yüzbinlerce öğrenci YKS soruları ve cevaplarına odaklandı. YKS soruları ve cevap anahtarı, ÖSYM’nin resmi internet sayfasından erişime açılıyor. Adaylar katıldıkları oturumlarda Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri, Fizik, Kimya, Biyoloji, Coğrafya ve diğer derslerden karşılarına gelen soruların doğru cevaplarını öğreniyor. YKS cevap anahtarı ekranının en alt bölümünde soruların A,B,C,D,E şeklinde cevapları yer alacak. Peki YKS 2024 soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? YKS cevap anahtarı açıklandı mı? İşte, YKS soruları ve cevap anahtarı sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 09.06.2024 - 15:41
Son Güncelleme: 09.06.2024 - 15:41
8-9 Haziran YKS soruları ve cevapları 2024 açıklandı mı? YKS Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Edebiyat, Din Kültürü, Felsefe soruları ve cevap anahtarını görüntüle

Üniversite sınavı soruları ve cevap anahtarı, Pazar günü düzenlenecek iki oturumun ardından öğrencilerin ve ailelerin gündeminde yer alacak. Alan Yeterlilik Testi’nde öğrencilere Türk Dili ve Edebiyatı’ndan 40, Sosyal Bilimler dersinden 40, Fen Bilimleri Testi’nden 40 ve Matematik Testi’nden 40 soru yöneltildi. Yabancı Dil Testi’nde ise Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça’dan 80 soru sorulacak. YKS cevap anahtarı ekranında adaylar, soruların doğru cevaplarına sayfanın en alt kısmından ulaşabilecek. tarafından açıklanan takvime göre YKS sınav sonuçları 17 Temmuz tarihinde erişime açılacak. Bu tarihe kadar puan hesaplaması yapacak öğrenciler ise YKS soruları ve cevap anahtarına dikkat kesildi. Sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Peki 2024 YKS soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı? İşte, YKS soru ve cevapları görüntüleme sayfası…

YKS TYT, , SORULARI VE CEVAPLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı veya diğer bir ifadeyle YKS sınavları Pazar günü düzenlenecek oturumlarla sona erecek.
Alan Yeterlilik Testi 9 Haziran Pazar günü saat 10.15’te başladı ve 180 dakika sürecek. Öğleden sonra ise YDT oturumu başlayacak ve 120 dakikada tamamlanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçtiğimiz yıl tüm oturumların tamamlanmasının ardından YKS cevap anahtarını adayların erişimine açmıştı.

Bu yılda benzer şekilde YKS soruları ve cevaplarının oturumlar tamamlandıktan sonra erişime açılması bekleniyor.

YKS’nin 3’üncü ve son oturumu olan YDT 15.45’te başlayacak ve 2 saat sürecek. YKS cevap anahtarının saat 18.00’dan sonra erişime açılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar haberimizde yer alacaktır.

“YKS soruları ve cevapları açıklandı” duyurusu ÖSYM’nin sosyal medya hesapları aracılığıyla yapılacak. Açıklama yapılmadan önce sisteme soru ve cevaplar yüklenecek.

YKS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI SORGULAMA EKRANI

Üniversite sınavı soruları ve cevapları öğrencilere mail veya basılı olarak verilmeyecek.

YKS cevap anahtarı internet üzerinden erişime açılacak. Adaylar osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulama aracılığıyla cevap anahtarına erişim sağlayabilecek. Aşağıdaki bağlantılar cevap anahtarı açıklandıktan sonra aktif olacaktır.

2024 - AYT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ (açıklandığında aktif olacak)

2024 - TYT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ (açıklandığında aktif olacak)

2024- YDT SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ (açıklandığında aktif olacak)

Beklenen duyuru geldikten sonra adaylar YKS soru ve cevaplarına herhangi bir şifre veya T.C. kimlik numarası gerekmeden ulaşabilirler.

YKS CEVAP ANAHTARI EKRANINDA NELER OLACAK?

YKS cevap anahtarı ekranında TYT oturumundan Tarih, Coğrafya, Felsefe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Temel Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji sorularının doğru yanıtları yer alacak.

AYT cevap anahtarı ekranında ise Tarih-2, Coğrafya -2, Felsefe Grubu, Matematik ve Fen Bilimleri Testi soruları ve cevapları bulunacak.

Yabancı Dil Testi’ne katılan adaylar ise 80 sorudan oluşan Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça testinin doğru yanıtlarını görüntüleyebilirler.

YKS SIKÇA SORULAN SORULARIN YANITLARI

-2024-TYT puanının, 2024-YKS puan türlerinin (SAY, SÖZ, EA, DİL) hesaplanmasındaki katkısı hangi oranda olacaktır?

TYT’nin katkısı % 40’dır

-Tıp, hukuk, mühendislik, mimarlık, eczacılık, diş hekimliği, öğretmenlik programlarına yerleştirme için başarı sıralaması şartı devam edecek midir?

Evet. Bu programlarda başarı sıralaması şartı devam etmektedir. Kılavuzda bu programları tercih edebilmek için gerekli en düşük başarı sırasının ne olacağı belirtilmiştir

- Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) katkı oranı ve hesaplanmasında bir değişiklik olacak mıdır?

Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) katkı oranında ve hesaplanma şeklinde bir değişiklik olmayacaktır.

-OBP puanı nasıl hesaplanmaktadır?

Ortaöğretimde 100 üzerinden alınan diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülür. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan adayların diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınır. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250, 100 olan en yüksek diploma notu için de OBP 500 olacaktır.

YKS’YE KAÇ KİŞİ BAŞVURU YAPTI?

YKS’ye toplamda 3 milyon 36 bin 945 aday başvuru yaptı. Temel Yeterlilik Testi’ne 3 milyon 36 bin 945 aday katılacak.

Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 1 milyon 983 bin 766 aday, aynı gün saat 15.45'te gerçekleşecek üçüncü ve son oturum olan YDT'ye ise İngilizceden 218 bin 316, Arapçadan 5 bin 717, Almancadan 2 bin 849, Fransızcadan 1172, Rusçadan 760 kişi olmak üzere toplam 228 bin 814 aday katılacak.

Sayfa Yükleniyor...