Enes hakkındaki karar açıklandı

Daha önce profesyonel basketbol oynadığına karar verilen Enes'in NCAA'de oynayamayacağı belirtildi.

NTV Spor 12.11.2010 - 10:52
Enes hakkındaki karar açıklandı

Amerikan Kolej Basketbol Ligi NCAA'de Kentucky Üniversitesi'nden burs teklifi alan Türk basketbolcu Enes Kanter hakkındaki soruşturma sonuçlandı. Buna göre NCAA yönetimi 18 yaşındaki pivotun daha önce profesyonel olarak basketbol oynadığına kanaat getirirken, Enes'in NCAA'de oynayamayacağına karar verildi.

ENES KANTER ŞİMDİ NE YAPACAK? YOL HARİTASINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

FAZLADAN 33 BİN DOLARLIK GELİR ELDE ETTİĞİ AÇIKLANDI
Yapılan açıklamada Enes Kanter'in Fenerbahçe Ülker'de oynadığı dönemde “NCAA tarafından belirlenen gerekli masrafların haricinde” 33 bin dolar para aldığı açıklanırken, yalnızca amatör sporcuların mücadele edebildiği üniversiteler liginde oynayamayacağı bildirildi.

FENERBAHÇE ÜLKER'DE 5 MAÇTA OYNAMIŞTI
Fenerbahçe altyapısından yetişen Kanter, 2008 Ekim ayında, Euroleague tarihinin ilk 1992 doğumlu oyuncusu olmuştu. 16 yaşında profesyonel olan Kanter, Fenerbahçe Ülker ile beş de lig maçında oynamıştı.

2009 yazında eğitimi için Amerika Birleşik Devletleri'ne giden Enes Kanter, üniversite öncesinde hazırlık okulu okumaya karar vermişti. Las Vegas ve West Virginia'da okullarda birkaç hafta geçiren Kanter, son olarak California'daki bir hazırlık okulunda karar kılmıştı.

FENERBAHÇE'DEN DE BİLGİ ALINDI
Bu süre içinde öncelikle Washington Üniversitesi'nde oynayacağını açıklayan Enes, ardından karar değiştirerek Kentucky Üniversitesi'ne gideceğini duyurmuştu. 2010-11 sezonu öncesinde Kentucky ile idmanlara çıkan Kanter, NCAA yönetimi tarafından amatör olup olmadığı gerekçesiyle soruşturmaya tabi tutulmuştu. Bu süre içinde NCAA yönetimi Fenerbahçe'nin de bilgisine başvurmuş ve sarı-lacivertli kulüpten Enes'e yapılan ödemelerin dökümlerini istemişti.

2011 NBA DRAFTINDA ÜST SIRALARDAN SEÇİLMESİ BEKLENİYORDU
2011 NBA Draftı'nda üst sıralardan seçilmesi beklenen Kanter, haziran ayına kadar basketbol kariyerini yalnızca D-League veya Avrupa'da sürdürebilir. 18 yaşındaki pivotun ABD dışındaki tüm hakları altyapısından yetiştiği Fenerbahçe Ülker'de bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...