Porto Riko ümitlendi

Porto Riko, Çin'i 84-76 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

NTV Spor 31.08.2010 - 20:09
Porto Riko ümitlendi

NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu maçında Porto Riko, Çin'i 84-76 yenerek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşmaya Porto Riko, Ramos, Barea, Vassallo, Sanchez, Lee, Çin ise Liu, Shipeng Wang, Sun, Yi Jianlian, Zhizhi Wang ilk beşleriyle başladı.

Maç, Zhizhi Wang'ın 2 sayılık basketiyle başladı. Çin, aynı oyuncunun 3 sayılık basketiyle maçın ilk 1,5 dakikasında 5-0'lık bir seri yakaladı. İlk çeyreğin başında hiçbir hücumdan eli boş dönmeyen Zhiznhi Wang, 3 sayı çizgisinin dışından iki basket daha kazandırdı ve takımını 12-5 öne geçirdi. Çin, maçın ilk 5 dakikası sona ererken 17-7 ile 10 sayılık bir fark yakalarken, 17 sayının tamamını Zhizhi Wang ile Jianlian Yi'nin kazandırmış olması dikkati çekti. İlk çeyreğin son 2 dakikasına Çin'in 19-16 üstünlüğüyle gelindi. Son 2 dakikada daha organize oynayan Porto Riko, aradaki farkı çeyreğin sonunda 21-20 ile 1'e indirdi.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Porto Riko oldu. Porto Riko'da ilk 2 maçın başarılı ismi Barea, devrenin bitimine 3 dakika kala ilk basketini atarken, Zhou'nun kazandırdığı 3 sayılık basketle fark 1'e indi: (36-35). Karşılaşmanın ilk devresi 44-37 Porto Riko'nun üstünlüğüyle tamamlandı.

3. periyodun son 6 dakikasına Porto Riko'nun 48-46 üstünlüğüyle girildi. Sahanın en kısası olmasına rağmen boyalı alanı zorlayan Barea'nın basketiyle fark, 52-46 ile 6'ya çıktı. Hızlı hücumlarla farkı, çeyreğin bitimine 3.26 dakika kala 3'e indiren Çin, boyalı alanın dışından yediği 3 sayıya engel olamadı ve son 2,5 dakikaya 56-50 Porto Riko'nun üstünlüğüyle girildi. 3. periyot 63-57 Porto Riko'nun üstünlüğü ile sonuçlandı.

Son çeyrek, Yi Jianlian'ın basketiyle başladı. Yi ile boyalı alandan bir basket daha bulan Çin, son 7 dakikaya 67-64 yenik girdi. Sonraki 2 hücumda sayı üreten Zhizhi Wang ile Yi'ye top indirmek yerine dış atışlarla sayı üretmeye çalışan Çin, bunda başarılı olamadı ve durumun 33,15. dakikada 72-64'e gelmesiyle mola almak zorunda kaldı. Maçın son 4 dakikasına 80-65 Porto Riko'nun üstünlüğüyle girildi. Katı savunmasına rağmen etkili olamayan Çin, bütün gayretine rağmen aradaki sayı farkını yeteri kadar kapatamadı ve son 1.36 dakikaya 84-76 yenik girdi. Karşılaşmayı 84-76 Porto Riko kazandı.

Bu akşam oynadığı oyunla hem göze hitap eden hem de skor olarak istediğini elde den Porto Riko'da en çok sayı üreten isim 22 sayıyla Vassallo oldu. Çin'de ise Yi'nin 24 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

"PORTO RİKO DAHA İYİ OYNADI"

Çin'i 84-76 yenen Porto Riko'da antrenör Bob Donewald, kazanmayı hak ettiğini belirttiği Porto Riko'yu kutladı.

Donewald, maçın ardından yaptığı açıklamada, Porto Riko'nun çok iyi bir oyun ortaya koyduğunu kaydetti. Kendileri için bu maçın geride kaldığını belirten Donewald, ''Artık sonraki maçlara konsantre olmalıyız. Sert bir oyun oldu. Bu akşam Porto Riko kazanmayı hak etti, tebrik ederiz'' dedi.

Çinli oyuncu Yi Jianlian da maça iyi başladıklarını, ancak sonrasında istedikleri oyunu oynayamadıklarını söyledi. Jianlian, bir sonraki maça yoğunlaşacaklarını ifade etti.

Porto Riko Antrenörü Monalo Cintron ise bugünkü maçın çok önemli olduğunu belirterek, ''İyi savunma yaptık ve kazanmayı başardık. Yarın da çok önemli bir maça çıkacağız. O maçı da kazanmak istiyoruz'' diye konuştu.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

[% Basketbol?1228808 %]

Sayfa Yükleniyor...