Fransa son nefeste

D Grubu karşılaşmasında Fransa, Kanada'yı son anlardaki iyi oyunu ile 68-63 mağlup etti.

NTV Spor 31.08.2010 - 20:22
Fransa son nefeste

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'nda Fransa, Kanada'yı 68-63 yendi.

Müsabakaya Kendall ve Anderson'un sayılarıyla başlayan Kanada, 5. dakikayı 8-3 önde geçti. Kalan bölümde savunmada etkili olan Fransa, son saniyesinde Bokolo'nun 3 sayılık basketiyle periyodun 15-15 berabere bitmesini sağladı.

İkinci periyoda biraz daha iyi başlayan Kanada, 13. dakikada Olnyk'in faul atışından bulduğu sayılarla 6 sayı farkla (22-16) öne geçmesine rağmen Fransa, yakaladığı 6-0'lık seriyle beraberliği yakaladı: 22-22. Kalan bölümde her iki ekip de sayılar üretirken, Kanada, son hücumda Olnyk ile beraberliği yakaladı ve periyot 28-28 berabere tamamlandı.

Üçüncü periyoda iyi savunma yaparak başlayan Fransa, hücumda da Diaw ve Batum'un sayılarıyla öne geçmesine rağmen Kanada daha sonra toparlandı. 26. dakikası 39-39 eşitlikle geçilen 3. periyodun son dakikakasına 45-44 Fransa üstünlüğüyle girildi. Son bölümde Shepherd ve Kendall ile sayılar bulan Kanada, periyodu 48-46 önde bitirdi.

Oldukça çekişmeli geçen son periyodun başında Fransa, Batum'un sayılarıyla etkili oldu. 33. dakikası 52-52 eşitlikle geçilen müsabakanın son 3 dakikasına Fransa 59-58 önde girdi. Gelabale'in faul atışlarından bulduğu sayılarla son dakikaya 64-61 önde giren Fransa, karşılaşmayı 68-63 galip tamamladı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Fransa'da 24 sayı üreten Batum oldu.

"KANADA KAZANMAYI HAKETTİ"

Kanada'yı mağlup eden Fransa'da antrenör Vincent Collet, ''Kanada'nın kazanmayı hak ettiği zamanlar oldu'' dedi.

Collet, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, kendileri için müsabakanın zor geçtiğini, Kanada'nın oyuna daha iyi başladığını söyledi.

Sonuçta galip geldiklerini ifade eden Collet, ''Kanada'nın kazanmayı hak ettiği zamanlar oldu. İlk periyottan sonra savunmada iyi oynadık. Son dakikalarda baskımız arttı. Batum da çok iyi performans sergiledi'' dedi.

Fransız oyuncu Nicolas Batum da karşılaşmanın zor olacağını bildiklerini, ancak kendilerini gösterdiklerini ve kazandıklarını kaydetti.

KANADA
Kanada Antrenörü Leo Rautins ise müsabakada iyi bir oyun sergilemelerine rağmen mağlup olduklarını belirterek, ''Savunma olarak iyiydik. Oyuncularımdan ve takımımdan memnunum, ama ufak bir farkla kaybettik. Fransa'nın iyi olacağını biliyorduk, nitekim güzel bir müsabaka çıkardılar'' dedi.

Kanadalı oyuncu Levon Kendall ise oynadıkları oyunun tatmin edici olduğunu, oyun içinde beraberliği yakalamalarına rağmen ufak farkla kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

[% Basketbol?1228824 %]

Sayfa Yükleniyor...