Angola'dan büyük sürpriz

Angola, uzatmalara giden karşılaşmada Almanya'yı 92-88 ile devirerek büyük bir sürprize imza attı.

NTV Spor 01.09.2010 - 21:09
Angola'dan büyük sürpriz

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu'nda Angola, normal süresi 78-78 berabere biten karşılaşmada Almanya'yı 92-88 yendi.

Karşılaşmaya Almanya üst üste top kayıpları yaparak başlarken, Morais ve Gomes ile sayılar bulan Angola, 2. dakikayı 4-0 önde geçti. Angola, Gomes ile etkili olmaya devam ederken, Almanya rakibine özellikle Jagla ile karşılık verdive 5. dakika 8-8 eşitlikle geçildi. Angola, özellikle 3 sayılık atışlarla sonuca giderken, Almanya, Jagla ile skor üretmeye devam etti ve ilk periyot 19-19 berabere sona erdi.

2. çeyreğin ilk dakikalarında Angola, hücumda etkili bir oyun ortaya koydu. Ambrosio ve Morais'in basketleriyle 5-0'lık seri bulan Angola, 12. dakika içinde farkı 5 sayıya (24-19) çıkardı. Özellikle Schwethelm'in basketleriyle rakibine 6-0'lık seriyle karşılık veren Almanya, 14. dakikada 25-24'lük skorla öne geçti. Rakibine oranla çok daha organize bir oyun sergileyen Angola, özellikle Lutonda-Cipriano ikilisiyle arka arkaya basketler bularak 17. dakikaya 32-26 üstün girdi ve devreyi de 40-35 önde tamamladı.

Angola, 2. periyoda üst üste basketler bularak girdi. Günün başarılı isimleri Cipriano ve Lutonda ile sayılar üreten Angola, 22. dakika içinde farkı çift haneli rakamlara taşıdı: (45-35). Schaffartzik ile farkı kapatmak isteyen rakibi karşısında savunmayı kolay geçen Angola, Morais'in de skora katkısıyla 25. dakikayı da 50-42'lik skorla üstün geçti. Almanya, Ohlbrecht ve Schaafrtzik'in basketleriyle farkı azaltsa da Angola, Mingas ve Morais'in pota altından ürettiği sayılarla bu çeyreği de 58-54 önde bitirmeyi başardı.

Almanya, son çeyreğe ilk 3 periyoda oranla daha iyi başladı. Rakibinin yaptığı top kayıplarını Ohlbrecht'in pota altı, Staiger'in de dış şutlardan kazandırdığı sayılarla değerlendiren Almanya, yakaladığı 8-0'lık seriyle 33. dakika içinde 62-58 öne geçti. Angola, periyodun ilk sayılarına Cipriano ile ulaşırken, Jagla 3 sayılık bir basket daha bulan Almanya, Ohlbrecht'in de pota altından kazandırdığı sayılarla 34. dakikada farkı 8 sayıya kadar çıkardı: (68-60). Karşılıklı basketlerle geçilen bu bölümde Angola, Ambrosio'nun 3 sayılık basketiyle bitime 25 saniye kala farkı 1 sayıya (77-76) indirdi. Almanya, Schaffartzik ile kullandığı serbest atışların bir tanesinde başarıya ulaşırken, Angola, Cipriano ile serbest atışları sayıya çevirdi ve son 15 saniyeyi girilirken 78-78'lik skorla eşitliği sağladı. Almanya, son topta başarılı olamayınca, karşılaşmanın normal süresi 78-78 berabere sona erdi.

Uzatma periyodunda özellikle Cipriano ile basketler bulmaya devam eden Angola, 8-2'lik bir seri yakaladı ve 43. dakikada farkı 6 sayıya kadar çıkardı: (86-80). Angola, rakibinin 3 sayılık basketlerine karşın, taktik faulleri sayıya çevirdi ve karşılaşmadan da 92-88 galip ayrıldı.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

"ZAFER KAZANDIK"
Almanya'yı mağlup eden Angola Milli Takımı'nın antrenörü Luis Magalhaes, ''Basketbolda adeta zafer kazandık'' dedi.

Magalhaes, 92-88 kazandıkları Almanya maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, Angola olarak ilk kez Almanya karşısında galibiyet elde ettiklerini belirtti.

Basketbolda adeta zafer elde ettiklerini dile getiren Magalhaes, adil bir oyun olduğunu ve kazandıklarını kaydetti.

Angola Milli Takım Oyuncusu Carlos Almeida ise bugüne dek oynadıkları grup maçlarında çok zorlandıklarını ve bugün Almanya'ya yenilmeleri halinde de bunun yıkıcı olacağını dile getirdi.

Maça sıkı tutunduklarını ifade eden Almeida, bu zaferi kazanabilmek için çok çalıştıklarını anlattı.

Almanya Milli Takım Antrenörü Dirk Bauermann ise Angola'nın büyük bir zafer kazandığını söyledi.

''Bugün bize olan şey, trenin raydan çıkmasıyla aynı'' diyen Bauermann, ''Ancak, genç oyuncularımız iyi gelişme gösteriyor. 2011'de daha sağlam bir şekilde sahalarda döneceğimize inanıyorum'' dedi.

Bauermann, Türkiye'nin misafirperverliğinin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, ''Organizasyon çok güzeldi. Türkiye'ye ve özellikle Kayserililer'e teşekkür ediyorum. Bizi çok iyi ağırladılar. Türk Milli Takımı'na da başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Almanya Milli Takımı Oyuncusu Philipp Schwethelm ise bu yazın kendileri için harika geçtiğini, hem kendisinin hem de takımlarının büyük gelişme gösterdiğini anlattı.

Konuşmakta zorlandığına dikkati çeken Schwethelm, ''Bu maçı kazanacağımızı umuyorduk ama Angola oyunun kontrolünü eline geçirdi. Attıkları her top sayı oluyordu. Bu nedenle de kaybettik. Ayrıca buradaki insanlar çok dost canlısı. Bugüne dek hiç bu kadar iyi bir organizasyonda oynamamıştık'' dedi.

[% Basketbol?1228783 %]

Sayfa Yükleniyor...